Struer Frej 504 T

Struer Frej 504 T

Skäddakajak i Thermoplast (ABS)

Längd 504cm

Bredd 52cm

Vikt Glasfiber/kolfiber 21-22kg


Tillverkare: Struer Boats
Tillverkarens produktsida
 
Betygsätt gärna: 55555
(betyg 5 baserat på 1 recension)

Skriv en egen recension

Det finns 1 ägare på Utsidan Lägg till i Min utrustning


 
Visar recensioner från      | Sortera efter    

Plus: Lättdriven, kvalitet, oöm, snygg (gul, den enda i Sverige!), finfina kajakegenskaper, lätt att lyfta och lågt pris jmfr med liknande kajaker

Minus:En antydan till köllinje hade minskat viss lovgirighet. En tyngre paddlare saknar kanske inte detta.

Kommentar: Denna kajak är lättdriven nog för att kunna vara kul olastad på motionsrundan, den har volym nog för långa turer och den väger in kring 20kg och kostar lika många tusenlappar. Helt oslagbart i mina ögon.

Jag väger 75-80 kg och är i lättaste laget för denna kajak, min längd är 179 cm och har jag torrdräkt får jag ta en hand till hjälp när jag ska få ner benen i brunnen. Väl på plats är det hur bra som helst. Lite högre däck än Frej 534 (som jag aldrig provat) men jag får iaf gott om plat för mina fötter men en högre båt fångar sidvinden bättre. Lårstöden är bekväma och klämmer inte.

Utan skädda är den för lättsvängd, nästan oanvändbart. Med lite skädda klarar man ändå alla svängar. Jag märker att jag ställer in skäddan på en tredjedel och sedan glömmer jag bort den - oavsett vilket håll sjön kommer in. Motståndet vid paddling är linjärt, som det ska vara, den sätter sig alltså inte plötsligt vid en viss fart. Den sätter av lätt och du paddlar lätt i din marschfart.

Jag har ännu inte märkt av hur den surfar, vågorna i Trälhavet där jag bor kan få lite storlek men jag får återkomma efter några sådana turer.

Den kan få omdömmet topprank eller att den skulle sakna initialstabilitet men det är egentligen bara en positiv egenskap för det betyder att man glömmer bort att hålla koll på hur vågor och sjö kommer in. Låg "badplattforms"-faktor helt enkelt. Slutstabiliteten är god dock.

Sammantaget är detta en oslagbar kajak för den som bara vill/kan ha en (1) kajak. Karaktären hos kajaken bjuder in till att använda grönladspaddel och träna upp fina styrtag och rollar, det blir mitt sätt att använda den iaf.

Liknande produkter: Scott MV. Prijon Skegyag.

Pris: 20000

Logga in

Tips!