Vilken skida ska man välja?

Jag är på jakt efter mitt första par telisskidor. Jag är inte någon jätte van åkare men kommer utan problem ner för de flesta pister både röda och lättar(inte jätte branta) svarta. Jag är lång c:a 188 och väger c:a 70 kg. Vill ha en bra allrond skida som ska funka okej både i pist och utan för. Efter att ha läst testet av skidor i Åka skidor nr7/2004 och har funderat på antingen K2 world pist eller Dynastar legend 8000 och undrar ifall någon av de kan vara en passande skida. Vill helst inte lägga ut mer en vad Dynastarskidan kostar (knappt: 6000 med bindning)

Mvh Fredrik
 
Provåk!

Mitt tips är att du beger dig till en backe med välsorterad uthyrning och provåker lite, sedan sätter du dig hemma i lugn och ro, kollar saldot på kontot och knappar in på http://www.telemark-pyrenees.com

Du kommer att få tips om de flesta på marknaden förekommande skidorna här, och håll i minnet att det alltid är objektiva omdömen, eller?

// Oskar
 
Begagnat...

... sen kan du ju alltid spara en slant på att köpa begagnat - t ex från http://www.freeride.nu.

Men jag håller med föregående inlägg om att testa lite olika skidor först genom att hyra - då får du en bättre uppfattning om vad du vill ha (längd, bredd, styvhet) så blir det lättare när du ska köpa!

Lycka till!

//Calle
 
Beg eller rea

Ma_Fredde; sa:
Vill helst inte lägga ut mer en vad Dynastarskidan kostar (knappt: 6000 med bindning)

Mvh Fredrik

Har precis varit i din sits och det blev ett par begagnade skidor för 1000 kr. Inte många hyrdagar innan man sparat in dem!!! Jag ska iväg en vecka i april och resonerade att det är billigare att köpa ett par beg skidor än att hyra. Gillar jag dem inte så är det i princip bara att kaste dem efter den veckan.

Vill dock varna lite för äldre Chilibindingar som är vanliga på lite äldre skidor. Se http://www.utsidan.se/vb_forum/showthread.php?threadid=31398
Kanske har du mindre fötter än jag och då får du nog inte samma problem.

Det finns också mycket på rea så här års. Tittade t.ex. in på Playground i Stockholm häromdagen och de hade flera telispaket (skida + voilebindning) för under 3000kr, bla Elan TMB Vertical, Atomic TM22 osv.

/RedTop
[Ändrat av redtop 2005-03-23 kl 22:23]
 
Tack för alla svar.

Jag har varit inne på playground men hlea butiken var mer eller mindre utsåld. Gick därför till sport kompaniet och fick tag på ett par Atomic tm22 med cobrabindning som jag hoppas blir bra
 
val av skida

Hej fredrik

om du skall andvanda dina skidor till toppturer kan jag starkt rekommendera vølkl outback som ar en ultralatt skida. den har mindre stabilitet ann vanlig skida men vem orkar dra på extra kilon i onødan?

med en G3 titanbindning sparade jag ca 2 kilo mot mina gamla dynastar med chili bindning. pris for meg i norge ca 5000nok.
robert
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.