• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Vaxa skosnören själv?

kanske sent på det men vill man ha stadga i någon slags textil, till exempel i ett par skridskosnören som TS pratar om, så är vax eller fett en bra idé. jag hade värmt snörena i mikro/ugn/torkskåp och sen dragit dom över en bivaxkaka. sen värmer du in vaxet i snörena i mikro/ugn/torkskåp. bivax är väldigt hårt i rumstemperatur och förs vaxet inte över trots värmda skosnören så kan du smälta vaxet och doppa snörena i det smälta vaxet. risken är då att dom blir väldigt styva. Jag har blandat bivax och linolja med gott resultat vid impregneringar för att få det mindre styvt än att ha enbart bivax, enda baksidan med det är att det luktar linolja av det du impregnerat i upp till ett halvår.
 
Om man vill ha galet mkt friktion i sina skosnören så kan man ju smälta ihop harts och bivax i proportionerna 1/3 harts och 2/3 bivax. Harts finns på exempelvis claessons trätjära. Vill man ha ännu mer friktion kan man börja blanda i beck, men då börjar det också bli kladdigt.
 

Logga in

Tips!