• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här

Vart tog varumärket "Caravan" vägen?

... Själv är jag dryga 50 och inte speciellt trendkänslig - uppenbarligen :)
Bra summering! Det är vi nog många här som inte är.
Trendkänslighet var något man lämnade efter sig i spåret - någon gång i tidiga 20-årsåldern. För 40+ år sedan...
Nu prioriterar åtminstone jag funktion, hög kvalitet och lång livslängd... = Låg resurspåverkan sett över tid...
 
Jag köpte min Caravan Wings 1980 och den fungerar fortfarande helt perfekt. Det är så jäkla skönt med ärmar på sovsäcken när man ska fixa nåt typ frukost, man slipper lämna sängvärmen.
wings.jpg
 
Min Caravan carry combi finns också kvar, använder ibland halva under varma sommarnätter. -30° är den graderad till med båda säckarna, nä inte en chans... :D
 
Jag misstänker att min Caravan Combi Deluxe är några år äldre än Dennis´ Wings
men min är också fullt funktionell fortfarande. Och alldeles för varm sommartid* men
utmärktnär det är kyligare ute. Att sova skönt i -25 i oeldat vindskydd är inget problem...

* Sommartid är det en vanlig mörkblå Caravan Arctic som gäller.

Dubbelsäckar med gott om plats för fötter och knän är sköna för oss ivridare...
Synd att modenycken med mumieskärning blivit så total. Men iofs - så länge
mina Caravan-säckar fungerar behöver jag inte utsättas för mumieproblemet...
/Odd

Håller alltid ett öga öppet för en Arctic Isblå och/eller en Antarctic ... :)
 
För mig är mumieskärning perfekt. Jag lägger mig på rygg när det är sovdags. Sedan brukar jag somna inom fem minuter och ligger sedan helt stilla på rygg tills jag vaknar på morgonen. (I och för sig är det andrahandsuppgifter att jag ligger helt still, men den kommer från tillförlitlig källa.).

Jag växte upp med Caravan och Fjällräven Expedition sovsäckar. De finns fortfarande kvar i föräldrahemmet, men används mindre då mina föräldrar är i 80-årsåldern. När jag skaffade egna sovsäckar användes de fortfarande aktivt.

Jag är inte helt säker på vilken Caravan-modell det rör sig om, men vi har sovit i -38 i dem.
 
Min kontakt med Caravan började med en semestersegling till Åland 1973. Jag och kompisen med vår Skärgårds-15 lade till vid en gammal ångbåtsbrygga vid Simpnäs (Sthlm norra skärgård) som första anhalt. Det hör till saken att jag inte hade någon sovsäck med mig, det var ju sommar och jag hade tänkt att skaffa en vid första bästa tillfälle. Nåväl, jag klädde på mig det jag hade med mig och gick till `kojs´ på ena sidan masten i den 1,5 meter breda båten. Efter ett par timmar vaknade jag frostbruten och var tvungen att gå i land för att få i gång cirkulationen. Det var verkligen kallt, några plusgrader, inte mer. Invid bryggan fanns en gammal väntkur eller snarare skjul och jag kunde ana några tidningsbuntar i en hörna. Inget snack, med ett tjockt lager DN under och över mig försökte jag genomlida natten. Jag sov inte mycket och gick upp med soluppgången.

Efter frukost gav vi oss iväg mot Arholma och handelsboden där jag köpte mig ett mycket förträffligt sovsäckstäcke av fabrikat Caravan. Det var blått i 2 toner samt mycket volymiöst, rymligt och rena himmelriket att krypa ner i efter min natt i väntkuren. Detta sovsäckstäcke användes på sjön i vår andra båt, en SK-40 och flera blöta Gotlands-överfarter. Efter det som resetäcke under några år och slutligen på 2000-talet i soporna. Saknar täcket och fanns ett nytt, identiskt skulle jag köpa det direkt.
 
Jag hade en Caravan arctic marinblå dunsovsäck när jag var med i scouterna och sen när jag blev äldre jobbade jag på Nordiska Fjäder 86-87 med att försluta dunkuddar och sen att sy Caravan fibersovsäckar.
Varje fredag fick man handla i second hand butiken och det blev några duntäcken, dunvästar och sovsäckar. Dom sålde även Lowe ryggsäckar så det blev 2 st sådana med.
 

Bilagor

Då vet man att man läser en gammal tråd.
" Googlar!! Borde komma med på någon lista på nya ord."
Skrivet 2002 i denna tråd. :)
Men min Caravan Arctic isblå från 1993 hänger med. Klarar fortfarande -30 utan problem.
 

Liknande trådar