• Om "Fritt Forum"
    Det här forumet är för diskussioner som ligger helt utanför Utsidans intresseinriktning. Huvudsyftet är att moderatorer skall kunna flytta hit trådar som startats i andra forum, men som har bedömts inte passa in där men ändå har en intressant diskussion igång. Men det är också möjligt att starta nya diskussioner här, så länge de inte bryter mot forumets regler.

    OBS!
    Diskussioner och inlägg i det här forumet visas inte på Utsidans förstasida eller på Vad är nytt-sidan, så är du intresserad av diskussioner som ligger utanför Utsidans inriktning bör du själv bevaka forumet (mha Bevaka-knappen.

Vandring mm i Portugal

Hej!
Vi funderar på att semestra i Portugal i sommar och söker fina dagspromenader och annat kul för två vana vandrare med en något mindre vandringsvan ettårig tjej.

Någon som har några tips?

/Vi ses där ute.
 
Hej,
högsta punkten i Portugal Serra da Estrella kan man parkera på. Det finns goda vandringsmöjligheter. Att sova är inte jättebilligt men att äta ute i byarna kostar inte mycket och generellt är folk väldigt trevliga.

Språket är ett problem, men kan man 200 ord på portugisiska så klarar man sig långt, tag med en parlör så lär du dig snabbt(om du inte redan talar språket).

Bergen är extremt varma på sommaren det blir lätt 40 grader i dalarna solen steker och skogen brinner :) Skämt åsido tag varningar om skogsbränder på största allvar. En annan varning är att nästan alla portugisiska kockar har salmonella och man jobbar även om man smittar. Vår treåring fick salmonella och något annat jox och fick vara hemma från dagis mer än en månad *suck*
 
Tack för svaret, vi tar med oss detta när vi funderar vidare.

Just det här med maten kräver nog att vi tänker om lite sedan vi blev tre. Tidigare har vi kört med metodiken "det man inte vet har man inte ont av". Fungerat bra förutom en gång efter ett besök på en restaurang som hette.....Montezuma (jo, det är sant).

Lyfter tråden och hoppas på svar från fler.
 

Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...