Nötfärs och renskav....
....tillreds utan vätska (möjligen koncentrerad buljong). Krydda efter smak med salt och peppar, (torkade trattkantareller separat efteråt). Utspritt på långpanna, kör i ugn på ca. 70 grader tills färsen/renskaven har blivit hård, ca 3-4 timmar (varmlufts ugn snabbare), rör om då och då. Om man kör för länge smakar det brännt och köttet mjuknar inte vid tillagning.
Tillsätt svamp, blöt upp med LITE vatten (börja innan du reser tältet, ju länge blötlägning dessdå godare mat). Tillsätt 1-2 dl matlagingsgrädde per pers. (håller gott och väl en vecka eller två i fjällen). Servera med pasta (färs) eller ris (skav).
Prova hemma först, lyckas du, blir du helgonförklarad. Tillredes ej nära andra campare, då stöld av rester är vanligt förekommande.
Sankt Arvid