torka avocado

hejsan
är lite sugen på att torka avocado, enligt vissa kan det vara lite besvärligt att få ett bra resultat.
nån som lyckats bra ??
vänligen nils
 
Aldrig hört talas om det, men jag antar att man kan behöva citron eller askorbinsyra för att den inte skall oxideras.
 
Relaterat angående att torka guacamole: http://www.trailcooking.com/dehydrating101/instant-guacamole

Författaren konstaterar att:

"Due to the natural fat you would want to store it in your freezer and use up in 3 months or so. I would not recommend carrying the dried guacamole for extended periods in hot weather due to said fat - it could go off. Otherwise it works great and tastes fabulous when done!

PS: If you use a recipe for homemade, be sure it contains lemon juice to prevent browning. Once you cut the avocado do not stop or wander off until it is all mixed. Avocado browns fast if you do not treat it!"
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips