Store Ringstindane

Lätt. Bara att ta in över dalen från väst, skråa upp vänsterväggen, upp över glacieren under/framför mittoppen och sedan följa glaciären upp till topps bakifrån. Ser hårt ut på väg in i dalen, men turen är enkel för att ge en fantastisk tur både upp och ner. Rätt luftigt på toppen ger en skön toppkänsla.
 
Vid bra snöförhållanden är turen lätt MEN du går över glaciär och vid så lite snö som i år behöver du absolut ta hänsyn till förhållandena och eventuellt ta med glaciärutrustning.
 
Håller naturligtvis med om ovanstående. Vi traskade över i replag om 3 och hela köret trots mycket snö. Anser det rätt självklart oavsett snömängd. Sedan var vi dock de enda som gjorde det och glaciären var fullproppad med Ole som traskade runt enbart utrustade med skinnmackor och straight sticks. Vi kör vår linje med motivering att en glaciär alltid är en glaciär och således nödvändigt med möjlighet till kamraträddning. Nojigt enligt vissa lokala förmågor men var och en följer sitt huvud. Blir ju alltid svårt att motivera dylik säkerhet när man sedan knyter ur sig och sätter fulla spett utför samma yta som man precis bestigit. Anser dock fortfarande turen vara lätt vid god väderlek men till viss mån konditionskrävande.
 
Då är vi överens :)
Den är lätt för att vara en topptur i Jotunheimen och över en glaciär, men den är svårare än t ex Getryggen.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
pozar Store vengjetind & Kalskråtinden Skidalpinism 0
OffPist2000 Bra online store för offpistprylar Skidalpinism 3

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.