Snö pinnar

Jag köpte ett set med snöpinnar från Hilleberg och var ute i dagarna och testade att sätta upp tältet med dem. Jag har ett HB Jannu. Tältet är ju självstagande men det behöver ju förankras för att inte blåsa iväg om det blir storm.

När jag hade fått ner snö-pinnarna i marken så spände jag åt dem och då såg det ut som på bilden!! Så frågan är kommer den lilla plast kroken att hålla ?

attachment.php
 
Bilden syns inte, men jag svarar ändå.
Plastkrokarna i mina Hillepinnar utsattes för rejäl blåst under påsken. Fungerade utmärkt. Däremot köpte jag också en uppsättning från Hille-outlet. Skräp! Funderar på att reklamera.

HåkanF
 
Mina plast krokar böjde upp sig vid 20-25ms. Pinnarna var köpta till fullpris vintern 07. Jag har ersatt deras usla konstruktion med 2mm repsnöre och biltema nyckelkarbiner. Prova och dra i plast kroken med hand kraft. Jag kunde böja ut mina om jag tog i max vilket tydligen motsvarar 20-25 ms. Karbinerna gick inte att rubba.
 

Liknande trådar


Bra saker för din krislåda

Prepping handlar om kunskap och utrustning för att klara en krissituation. Har du allt som behövs när något oväntat skulle hända?