• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Skägg eller inte? Ett maskulint problem.

När det gäller direktkylan tycker jag att det är skyddande med skägg men när det hänger is i det börjar den isolerande effekten defekteras av detekterad dekadens och hängande, svåravlägsnade sjoki loftet. Så min seriösa fråga lyder:

Upplever ni som har stor erfarenhet av vinterturer att det är varmare eller kallare med skägg?
För och nackdelar?
 
Rätt OK

både med och utan skägg IMHO. Kan vara skönt att mustascherna inte hänger ned över munnen och att skägget även nedanför munnen är lite ansat.

Thure
 
Jag kan inte tänka mig att jag skulle frysa mer än mina skägglösa kollegor. Men lite kruxigare blir det ju när kvicksilvret kryper långt ner. Aldrig sett det som ett problem däremot.
 
jag tror att det är själva rakningen som är problemet på vintern.. man tar dän det skyddande fettlagret och man öppnar porerna..
 
Kan du ha skägg bör du ha det, inte för att jag tror det blir varmare/kallare men det finns ändå klara fördelar:

1: när du äter fastnar matrester i skägget och fryser till små snacks-portioner som är bra när man behöver ett snabbt energitillskott.

2: ett ordentligt skägg kan vikas åt sidan och användas som kudde.

3: hittar du inget näver när du ska göra upp eld kan du ta en bit av ditt skägg.

4: brudarna gillar det!
 
Jag kör trimmer vintertid. Har ganska känslig hud så det blir väldigt kallt när det är väldigt kalt.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Halaj!

Jag tror att det hänger lite på vad man äter också. För snittar med löjrom och rödlök är ju en redig valrossmustasch med mycket is i given. Löjrom skall ju, vad jag förstår, serveras iskall.
Snitten kyls ju då av på sin väg in i munnen. Man får bara se upp så att inte dillkvisten fastnar i den.

Själv har jag på sista tiden försökt att spara till en ”wifebeatermustasch”, men eftersom det växer lite glest just nedanför mungiporna blir det inget bra.
Jag har fått nöja mig med ”den franska älskaren” istället. Den funkar.

//T
 
Har inte märkt av någon större skillnad på skägg eller rakat när det kommer till kylan.
Har dock problemet att snoret rinner och fryser i mustachen när det är under 20 minus och det är inte så hett och lite jobbigt att få bort.
 

Liknande trådar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook