Sealskinz sockor..?

andy69; sa:
Funderar på att lätta min packning även fotledes... Är det någon som har använt denna vattentäta socka...
http://www.sealskinz.com/cgi-bin/psProdDet.cgi/KE351||~@c~@b|0|user|1,0,0,1%7C26%7C

...eller liknande modeller?

Vad är era erfarenheter ang hållbarhet, kvallite, funktion?

Hade tänkt att prova använda en lätt meshsko när jag vandrar och då använda sockarna mestedels vid regn och trist väder!

//A

Jag har använt Seal-skinz-sockor ett längre tag i samband med myrlöpning. Men det var först efter Jörgen Fjäderlätts argumentation här på utsidan för användningen av Seal-skinz i samband med vandring som jag fick upp ögonen för möjligheter till vidare användning av strumpan.

Under midsommar-helgen fick jag tillfälle att testa dem i fjällterräng i under en vandring på Ammarfjället. Jag hade inför den vandringen, vidare inspirerad av Jörgens bok, införskaffat ett på multisportskor som jag tänkte ersätta kängorna med. Seal-skinz-strumporna var lämpliga att använda då foten blev kall, hade jag förstått.

Uppe på 1000 meters höjd var det en hel del snö kvar och jag bytte då ut ullstrumpan mot Seal-skinz, eftersom endast ullstrumpan i skon ledde till alltför kylslagna fötter. Jag upplevde sockan som särdeles trogen sin funktion, dvs att hålla foten torr från kallt vatten. Det fungerade helt enkelt utmärkt; fötterna behöll en behaglig temperatur trots att jag ömsom traskade genom jokkar och ömsom flera kilometer i snö. Då jag åter nådde lägre terräng bytte jag tillbaka till ullstrumpa.

Som sagt, blygsamma, men goda, erfarenheter. För en mer gedigen utvärdering rekommenderar jag Jörgens bok "Vandra fjäderlätt". De tips jag tagit med mig från läsningen av den (bland annat meshskor och Seal-skinz-strumpor) uppskattar jag storligen.
 
har inte provat strumporna men handskarna har jag testat. inte min grej!

obehagligt material som skavde och var allmænt obekvæma.

som sagt inte min grej men det kan vara anorlunda med strumporna och folk ær olika.

robert
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.