Sea to summit ether light xt insulated, vem har provat?

Liggunderlaget verkar fantastiskt:

R-värde 4,2
Tjockt 10 cm
Vikt 490 g (womens, 168 cm)

Lite kraftigare material än t ex Exped: 30/40D

Läst positiva recensioner om komfort och material, dock inte hittat något om hur väl det står sig vid några minusgrader och inget skrivet här på Utsidan.

Så, vem har info?
 
Ingen...?!

Nu är jag så nyfiken att jag faktiskt beställt ett...

Har behov att pressa ner vikten något jämfört med mitt Therm-a-rest 40th Anniversary WR (650 g men stryktåligt och garanterat varmt för en mycket frusen ner till någon minusgrad). Sneglat främst på Exped HL Winter, men irriterar mig på den, för en kvinna, på helt fel ställe avsmalnande formen! Samt att det inte finns i small. Totalt bortkastat med +180 cm för en sidosovande kvinna. (För övrigt helt obefintlig kvinnoanatomisk anpassning från Expeds håll, som om vi inte utgjorde en stor konsumentgrupp!!)

Womens Ether Light på 168 cm, är som bredast där det ska vara det och lagom långt (även om jag som är 165 cm lätt hade kunnat sidosova på ett ytterligare 10 cm kortare). Recensionerna fina, men hittar inget om tester i kyla..? Lever det upp till sitt R4.2 eller blir decimetern luft kallare än vad som påstås?

Ska jag våga testa det direkt i skarpt läge är frågan?
 
Senast ändrad:
Har annat liggunderlag från Sea to Summit som jag tycker levt upp till sina specifikationer. Så kan tyvärr inte uttala mig om exakt den modellen, men upplever att det är ett märke som håller bra kvalitet.
 
Har letat lite, hittar den inte.
Var finns den att köpa i Sverige ?
Flera av de stora friluftsnätbutikerna har den. Jag fick dock leta runt rejält för att hitta bästa pris. Den jag till slut köpte av listades lååångt ner på google och då i annat utförande (long), fick klicka mig in i butikens meny och leta fram om de hade den andra varianten. Fick inte upp något på Prisjakt heller.

Är det helt nytt eller? Men ändå, kass SEO av samtliga butiker... Märkligt.
 
Nu har jag liggunderlaget hemma!

Vikten stämmer inte. Det väger 450 gram, inte 420 som det står på förpackningen.

Det står även att packpåsen ska väga 54 gram, men den väger 57. (Inte för att vara petig, men när de nu ändå är så exakta med femtioFYRA gram...)

En miss på 30 gram är inte så lite. Inte ok!!

(Och jag hade allt gärna sett att de inkluderade packpåsen i liggunderlagets vikt, för ärlighetens skull. I och med att den är nödvändig för att kunna blåsa upp liggunderlaget).

Kan man då lita på det angivna R-värdet?!

Liggunderlaget känns bra och bekvämt.

Fyllningen känns dock väldigt tunn jämfört med mina andra liggunderlag (vilka dock inte är av ultralight luftmadrasstyp, så jag är inte så hemma på den här andra typen - de jag har är Thermarest Anniversary samt Thermarest Prolite Plus). Även tyget på mina andra liggunderlag är ju grövre, man får ta i med nyporna/knäa dem för att rulla ihop, och man känner verkligen att det är en stoppning inuti. Med Ether Light känns det som att det är bara pyttelite lätt, luftig vadd eller typ några dun inuti. Ska det vara så med den här typen av liggunderlag...?

När jag ligger på det på vardagsrumsgolvet känns det riktigt varmt i alla fall! Men håller det för någon minusgrad?

Nöjd med bredd, tjocklek och känsla, även om det gör mig lite mer sjösjuk än mina Thermarest... Det är tyst och jag gillar materialet.
 
Beställde ett par av dessa till mig och frugan.

Riktigt sköna! Har inte hunnit använda dem ute i vildmarken ännu, men de verkar vara välgjorda och tåliga. Betydligt tåligare än t.ex Neoair Xlite. Tystare också. :)
 
Nu är det testat!

Sovit varmt och gott även i ruggigt väder, dock aldrig kallare än gissningsvis +5-8. Jag hade dessutom ett sådant här solskydd som underlag, mest för komforten i tältet, att sitta på och så (med bortklippta tygkanter ett riktigt ul-underlag, vattentåligt och med värmande egenskaper).

Är fortfarande lite osäker på R-värdet. Materialet är kallt. Jag känner ingen som helst värme "stråla" från liggunderlaget, som man kan känna från cellplast, nämnda solskydd eller från mitt Therm-a-rest anniversary. Är osäker på om jag skulle välja detta till en kyligare höstvandring.

Återkoppla gärna, ni som testar i minusgrader!
 
Jo jag är också intresserad av att höra mer om detta underlag! Om jag ska gå på det utan isolering eftersom jag ändå alltid har cellplastunderlag med mig, eller det med isolering. 340g och 10cm tjocklek känns väldigt lockande...
 

Liknande trådar

Logga in