Roderpedaler som fastnat

Hej!
Jag har en VKV Lisa ca 5 år gammal. Har ett problem nu då roderpedalerna fastnat i bortersta läget och inte går att rubba. Har oljat och grejat me inte lyckats lösa det.
Har någon ett tips?
Hälsningar
Birgitta
 
Hej Thure!
Nej det är en modell tidigare med en svart ratt som låser/öppnar och en liten metallnabb som skall tryckas ner förflyttningen. Har kontaktat VKV men fick svar att det var svårt att veta vad man skulle göra via mailkontakt....
Får besök av en paddlarkompis idag och hoppas att han lyckas lösa det hela. Återkommer med foto annars- eller lösningen om det lyckas!
 
Problemet löst!

En kompis som var smart nog att förlänga frågor kan med en riktigt lång rem och ta i lyckades få loss det!!
Så efter lite uppsmörjning verkar det ok nu🤗
 
Hej

Vi har bytt/vidareutvecklat denna typ av styrning till ett nytt system som med ett enkelt handgrepp regleras steglöst och är stumt att trampa i mot med hälarna. Dvs kliver man ned i kajaken, så reglerar man snabbt benlängden i önskat läge och det även medan man paddlar och någon justering av linor är inte nödvändigt.

Hoppas bild visar.

Det äldre systemet som den tidigare bilden visar och som ni skrivit om har en liten "hake" i dubbel bemärkelse. Dvs den lilla haken som syns på den tidigare bilden är till för att hitta rätt läge. Dvs man trycker ned denna och flyttar till önskat läge och sedan gäller det att låsa med skruven/svarta ratten. Gör man inte detta så kommer man att trampa med kraft på haken och då kan den deformera sig och gå i baklås. Vilket har hänt på flera. Som sagt kraftigt våld löser det hela dvs att man lossar ratten (om man inte gjort det tidigare) och sedan kan man som sagt lägga runt en bandrem och rycka reglaget åt sig med kraft, så släpper säkert haken. Sedan kan vi skicka en ny eller så har man nu lärt sig att i fortsättningen låsa pedalerna med den svarta ratten :)

Det går att byta ut detta system mot det nyare, men som sagt lite kulor vill vi ha för det nya naturligtvis.

Med vänlig hälsning Kåre
 

Bilagor

Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
elin79 Eftermontera roderpedaler på Reval? Paddling allmänt 4
PEUN Paddel, fastnat Paddling allmänt 0
Ylva.gbg Rädd att fastna... Paddling allmänt 25

Liknande trådar

Logga in

Tips!