Renodlat solo gaskök

...och nu (!) får jag mail om att den finns i butiken: (länk)
Dock fortfarande billigare, även inkl. frakt, på t ex Outdoors.de, under namnet Pinguin Mantis.

Intressant! Dock hittade jag ett "test" via backpackinglight där man påstår att det inte är tillförlitligt att vända upponer för vätskematning. Finns det isåfall någgon som helst mening att ha förvärmningsslinga?? Jag tror svaret är Nej! Xaargs vet säkert!?

En följdfråga, är det någon som använt de kök där gastuben uttalat är gjord för att vändas och hur fungerar de, ingen pulsning? tex: http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=JETBOILHELIOS
 
Eftersom du har begränsad erfarenhet av friluftskök vill jag nämna att toppmonterade kök är vindkänsliga. Ökad bränsleåtgång är alltså priset du får betala för kökets låga vikt.
---- .

Till slut en liten varning. Det finns separata vindskydd av grov folie att köpa. De är till för brännare som står på egna ben bredvid gasoltuben. Försök inte sätta ett sådant runt ett toppmonterat kök. Gastuben blir för het.

Lycka till,

Klas

Det är görlätt att klippa till luftinsläpp i botten på lösa yttre vindskydd, eller ställa dem på tältspikarna som håller köket stabilt. KISS
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips