• Ny regel: forumen är till för diskussion, frågor och annan typ av interaktion mellan medlemmar - inte för att ha som ett privat "åsiktsflöde".
    Den som startar en tråd måste själv skriva ett tydligt första inlägg som lägger grund för trådens diskussion, frågeställning eller dylikt - och skall sedan även själv deltaga i tråden man startat. Alla våra regler finns här
  • Tyvärr hade vi ett databashaveri i söndags eftermiddag, som ledde till att vi tvingades läsa tillbaka säkerhetskopia - därför kan en del inlägg och annat som lades in söndag morgon/förmiddag saknas.

Reglerna för stora skärgårdsbandet har uppdaterats

Styrelsen för Finlands Långfärdspaddlare har på sitt möte 7.10.2011 beslutat om en uppdatering och förändring av reglerna för det Stora Skärgårdsbandet. De valbara sightseeingpunkternas antal är nu tio, varav fem stycken skall besökas. I de gamla reglerna var de valbara punkternas antal åtta varav tre stycken skulle besökas.

Kraven är även efter regelförändringen mycket rimliga, svårighetesgraden har inte höjts men en snabbpaddling av Skärgårdsbandets kräver nu några dagar extra....

I de uppdaterade reglerna finns det två nya nya valbara besöksmål och de är ön Jurmo i Korppo skärgård i den allra sydligaste delen av Skärgårdshavet samt Själö strax norrom huvudön på Nagu.De valbara sightseeingpunkterna i Stora Skärgårdsbandet är:
1) Haapasaari söderom Kotka

2) kobben Klovaharu (=Tove Janssons holme) i Pellinge skärgård

3) Söderskär i Sibbo skärgård (fågelskyddsområde, öppet först efter 1.8.)

4) Gustafsvärn utanför Hangö

5) Bengtskärs fyr söderom Hitis,

6) Borstö / Nagu södra skärgård

7) Björkö, Korpos södra skärgård

8) Väderskär / Åland

9) Jurmo / Korpo södra skärgård, NYTT BESÖKSMÅL

10) Själö / Nagus norra skärgård, NYTT BESÖKSMÅLDe obligatoriska punkterna i Skärgårdsbandet är de samma som tidigare dvs:
1) fästningen Fort Slava / Kotka

2) Svartholms fästning söderom Lovisa

3) Sveaborg utanför Helsingfors

4) Raseborgs slottsruin i Snappertuna

5) Gäddtarmen /Tullholmen/ Hangö

6) Åbo slott

7) Bomarsunds fästning på Åland


i Esbo 20.10.2011

Johan Holmberg / Finlands Långfärdspaddlare
 

Liknande trådar