Rationspaj - Har du också undrat över vad du kan göra av en Frukosträtt?

Jag hade efter en tid i Försvarsmakten ett antal Frukosträtter över. Eftersom de höll på att bli lite gamla och de för det mesta är för söta för mig till frukost så fick jag en idé.

Använd dina frukosträtter som efterrätt! Funkar även på fjället med minimala förberedelser.

1. Öppna en styck Frukostblandning alternativt Solgryn med Cantalope.

2. Tillsätt (tre matskedar) vatten och rör runt så rätten blir fuktig, men inte blöt.

3. Klicka i 50 g Smör (värmt tills det mjuknar, i små bitar) och blanda runt till en smet.

4. Lägg bakplåtspapper i en gryta och klicka smeten på pappret.

5. Tänd ditt kök och justera lågan till så låg effekt som möjligt för att förhindra att pajen bränner och baka smeten under lock till en finfin paj ungefär 30 minuter.

Smakar bäst något kyld. Servera med vaniljsås.
 

Bilagor

  • IMG_3084.JPG
    IMG_3084.JPG
    171.9 KB · Visningar: 592
Inte för att jag har undrat (jag tycker om dem som de är), men det här verkar ju helt klart värt att testa! Detsamma borde ju gå lätt att fixa med lite Start och mjölkpulver som bas istället.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips