• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Paddla ljusnan och Hälsingekusten

Tanken är att vi som familj ska till Hälsingland i sommar. Funderat på att ta med kajaker och söker lugna vatten för kajak.


Skulle man kunna lägga i Ljustal och paddla nedströms för att sedan ta bussen tillbaka till bilen? Några lyft uppfattar jag det som.


Sedan var lägger man i efter kusten med parkering?
 
Paddla i Hälsingland

En fin tur är Långrösten - Lillrösten - Galvsjön. En annan är Amungen - Fläten - Mållången.
Har inte paddlat så mycket vid kusten men lagt i vid Sandarne eller Långvind.
God tur
 
Som svar på din första fråga, ja det går att lägga i Ljusdal, paddla nedströms och ta buss tillbaka.
Rekommenderar i så fall sträckan Ljusdal- Arbrå, vilket blir mellan 4 - 5 mil. Då har du ett par strömsträckor mellan Ljusdal och Järvsö och möjligheten till buss eller regionaltåg tillbaka. Vad gäller sträckan Arbrå- Ljusne/havet har du mer lyft och krångligare, tror det är åtta kraftverk på den sträckan, några torrlagda f.d strömsträckor och några strömmar. Men även därifrån går det att ta sig till Ljusdal med buss, fast med en del byten.
Lägga i vid havet finns det många alternativ, Ljusne är ett. Söderhamns skärgård är väldigt fin.

Lycka till med planeringen!
Calle
 
Som sagt, Ljusnan från Ljusdal-havet är fullt av kraftverk. Håller själv till i Bollnäs och paddlar olika delar mellan Bollnäs-Segersta, en sträcka på 1,5 mil. Annars blir det ofta minst en tur till Söderhamn skärgård varje vecka. Där kan det vara lämpligt att utgå från Stenö om man inte är hemma i trakten.

Det finns gott om mindre paddelställen i Hälsingland, men det är också gott om kraftverk.

Nu är älven isfri från Segersta ända upp till Varpen som åtminstone var täckt med is i går. Ska ut och leta ett ställe där jag kan lägga i surfskin direkt i vattnet utan att behöva hasa fram på isen, venturin lär ju inte gilla det.

Bilder från sen eftermiddag 26/3
 

Bilagor

<% if (false): %> <% endif %>