Någon som är intresserad av någon "trassel-rulle"

Om Göteborg ligger närmare och du har vägarna förbi, kan även jag gärna titta över rullen åt dig om vill.
Kanske kan du även bjussa på en kort kastlektion för det är faktiskt inte särskilt svårt att kasta utan att få skatbo, bara men vet hur. Har man dessutom nylonlina på rullen och undviker spön med extremt snabb aktion går det som en dans. Till och med Trassel kan!

trassel_rullfan.jpg
 
Det borde inte vara något problem, finns ju vissa grundläggande inställningar där man även kan ställa in rullen på "den säkra sidan trots minskad kastlängd" tills man får in känslan och lite mer rutin.
Håller med att mono är att föredra på en sådan rulle och lättare att hantera (undantaget om man använda den till mer vertikalt båtfiske eller trolling). Skulle man få skatbo går det att pilla ut med mono medan det i princip är omöjligt med tunn flätlna. För 5000 storlek föredrar jag 200m 0,35, på 6000 storlek 200m 0,40.
 
Det är en massa krokar, drag, rullar, spön, krimskrams, mm, och några kräftburar.
Koka kräftburarna eller släng dem. I värsta fall kan de sprida kräftpest till ett tidigare osmittat vatten om du ger bort dem. (Enligt lag får man inte flytta kräftburar mellan olika vatten utan desinfektion).
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.