Manitou SX-R -ett bra köp?

Hej!
Finns det någon kunnig som kan uttala sig om kvalite' på gaffeln Manitou SX-R? Är 2700skr ett skäl att slå till? Den är oanvänd.

mvh
Håkan
 
Manitou SXR

Vi har fyra stycken. Min Fisher Supercaliber kom med en SX R Ti 99a. 80 mm, funkade bra ett drygt ett och ett halvt år sedan började bussningarna bli slitna. På Mallorca började den kännas obehaglig och det gick inte att fixa där så jag bytte helt enkelt ut den mot en SID 100. Elisabeth, min fru, har en SXR 99a på sin Klein och är mycket nöjd med den, ännu inga problem, efter 2,5 år och 950 mil på teknisk stig. Hon är lättare en jag.

Sedan har vi två SXR 2000 års 80 mm på våra stålramar som vi använder för långresor. har åkt ca 900 mil på dem.

http://user.tninet.se/~ipg289h/fu99/singletrack/SingleTrack2000.htm

De har hittills funkat utmärkt. Kan bara säga gott om dem. Skön dämpning när det behövs. Utlåsningsmöjlighet kan vara skönt vid långa stigningar. Räknar med att ha dem ett par år till.

Per

http://user.tninet.se/~ipg289h/fu99/MTB.html
 
Lite dyrt.

Modellen är gammal, jag tycker inte du skall behöva ge mer än 2000:-

Annars är gaffeln rätt ok. Jag har heft en i ett par år. Elastomerkuddarna blir dock väldigt hårda så fort det blir lite kallt. Den blir i princip helt stel.
 
Tips: Marzocci MXC air

Hej!

Jag tycker också att 2700:- låter dyrt. Kan istället rekomendera Marzocci MXC air 80-100 mm för 2195:- på Evalds MTB eller 2050:- på cyclecomponents.com

Jag har haft min i några månader nu och tycker att den fungerar oklanderigt än så länge.

Daniel
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.