Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
LCHF och frystorkat?
- Trådstartare Northstar
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Just under en vandring räknar jag med att man är såpass aktiv att man inte behöver tänka på vad man äter. Att sedan magen pajjar om man börjar vräka i sig alltför mycket snabba kolhydrater är väl sedan en annan sak... Jag satsar på couscous hellre än snabbmakaroner.
Kolhydrater är rätt tacksamt eftersom dom är lätta att bära.
I höstas blev det bara en tredagarstur och då släpade jag med mig färsk broccoli
Du skulle kunna göra omelett på torkade ägg och ölkorv, i övrigt har jag dålig fantasi vad det gäller LCHF som friluftsmat.
/Ulf
Kolhydrater är rätt tacksamt eftersom dom är lätta att bära.
I höstas blev det bara en tredagarstur och då släpade jag med mig färsk broccoli
Du skulle kunna göra omelett på torkade ägg och ölkorv, i övrigt har jag dålig fantasi vad det gäller LCHF som friluftsmat.
/Ulf
Jag testade förra våren/sommmaren, finns inget frystorkat att köpa utan ganska höga kolhydratnivåer,,,
Så det blev torkad oxfile, hemma själv i ugn, torkat eller rökt kött funkar bra, rökt fisk, ost, och ägg såklart dom funkar bra att koka och skala och lägga in, ta med några färska för att göra omelett med bacon och ost, hemmagjorda powerbars med cocosfett, nötter, cacao, cocosflingor.
Det enda frystorkade jag hade blev kaffet.
Det mesta är inte lätt att bära med sig förutom torkat kött som är nästan bara protein, och powerbars som är mycket fett.. funkar men blir tradigt om man pratar många dagar.
Man bör vara i stabil Ketos när man ger sig iväg.
Så det blev torkad oxfile, hemma själv i ugn, torkat eller rökt kött funkar bra, rökt fisk, ost, och ägg såklart dom funkar bra att koka och skala och lägga in, ta med några färska för att göra omelett med bacon och ost, hemmagjorda powerbars med cocosfett, nötter, cacao, cocosflingor.
Det enda frystorkade jag hade blev kaffet.
Det mesta är inte lätt att bära med sig förutom torkat kött som är nästan bara protein, och powerbars som är mycket fett.. funkar men blir tradigt om man pratar många dagar.
Man bör vara i stabil Ketos när man ger sig iväg.
Kolhydrater är rätt tacksamt eftersom dom är lätta att bära.
Kolhydrater är väl inte lättare än fett? Det är väl snarare så att kolhydratrik kost innehåller mycket vatten som kan torkas bort? Jag har bestämt fått för mig att rent fett egentligen är mest vikteffektivt, stämmer det?
Jag skrev en del om mina erfarenheter med LCHF och vandring här:
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=57520&page=5
Funkar utmärkt för mig, men jag tror det fungerar bäst om man vänjer kroppen med LCHF under några veckor först, eller ännu hellre några månader, innan man ger sig ut på en längre vandring.
Ghee har jag förresten hittat i en indisk butik här i Stockholm, tror det var 40 kr halvkilot eller 70 kr kilot. Hållbarheten enligt förpackningen var t.o.m. Oktober 2010 (i rumstemperatur).
Torkade ägg hittade jag på Getout, 135g motsvarar 10 ägg. Lång hållbarhet och lätt att bära på, jämfört med färska ägg
http://www.getout.se/sv/artiklar/laga-mat-ata-dricka/mat/brod-ovrigt-smaskens/aggpulver-135-g.html
Timo
http://www.utsidan.se/forum/showthread.php?t=57520&page=5
Funkar utmärkt för mig, men jag tror det fungerar bäst om man vänjer kroppen med LCHF under några veckor först, eller ännu hellre några månader, innan man ger sig ut på en längre vandring.
Ghee har jag förresten hittat i en indisk butik här i Stockholm, tror det var 40 kr halvkilot eller 70 kr kilot. Hållbarheten enligt förpackningen var t.o.m. Oktober 2010 (i rumstemperatur).
Torkade ägg hittade jag på Getout, 135g motsvarar 10 ägg. Lång hållbarhet och lätt att bära på, jämfört med färska ägg
http://www.getout.se/sv/artiklar/laga-mat-ata-dricka/mat/brod-ovrigt-smaskens/aggpulver-135-g.html
Timo
Dags att återupptäcka pemican?
Fast att frystorka njurtalg ger ju inte någon större viktvinst. Och det är väl än rätt stor nackdel med LCHF-kost, så frågeställningen blir rätt utopisk. Kolhydratrik mat binder mycket vatten och kan torkas, medan LCHF är kompaktare, så torkning ger inga större vinster i vikt. Men som redan antytts finns det ingen större anledning att hålla en strikt diet på färd eftersom man lär bränna det mesta rätt bra ändå.
Nu äter jag inte LCHF men de som gör det gör väl det för att de anser sig må bättre och vill fortsätta med det även under friluftslivet?
Det mest viktoptimala är väl ren matolja där man klarar ett dygnsbehov på ungefär 300g och pemican måste ligga närmare detta än vilket frystorkat som helst?
Däremot kan man ifrågasätta om traditionell pemican är funkis? Det finns ju erfarenheter som talar emot det men en modern variant med mindre fett och mer frukt/kött kunde vara intressant.
Det mest viktoptimala är väl ren matolja där man klarar ett dygnsbehov på ungefär 300g och pemican måste ligga närmare detta än vilket frystorkat som helst?
Däremot kan man ifrågasätta om traditionell pemican är funkis? Det finns ju erfarenheter som talar emot det men en modern variant med mindre fett och mer frukt/kött kunde vara intressant.
Ren olja och proteinpulver skulle jag säga är det enklaste.
Men vem vill leva på sådant?
Liknande trådar
- Svar
- 7
- Visningar
- 2 K
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg