Lätt rycksäck för dagstur.

Sydde en egen säck förra året efter att jag tröttnat på alla överviktiga och över-ingenjörade säckar på marknaden. Bästa jag gjort på länge. Lite stor kanske för ren klippklättring(ca 35 liter med toppen helt utfylld) men komprimeras ner till typ ingenting om jag vill.

http://vikingalpinism.blogspot.com/2012/04/my-homemade-climbing-pack.html

Har tänkt sy en till mindre för trad multipitch när man inte behöver mer än vatten, fleece och gymadojor i väskan men har inte tillgång till symaskin just nu
 

Bilagor

  • P8010157.jpg
    P8010157.jpg
    35.4 KB · Visningar: 354
BD Axis 33

Jag har använt en Black Diamond Axis 33 på heldagsturer (ca 7 repor).

http://www.blackdiamondequipment.com/en-us/shop/climb/climbing-packs/axis-33-pack

I stort är den riktigt genomtänkt för klättring. Inget löst krimskrams utanpå. Midjebältet går att montera bort. Deras lösningar för att inte begränsa rörligheten hos klättraren funkar över förväntan (ergoACTIV™ suspension system and SwingArm). Smarta lösningar för att bära racket till och från klippan.

Endast en detalj har jag irriterat mig på. Ryggsäcken är för hög bakom nacken. Har man hjälm på sig är det så gott som omöjligt att titta uppåt. Jag gissar att BDs klättrare är vana att följa den snitslade vägen uppåt och inte behöver titta upp för att avgöra vilken väg man skall klättra.

/Gunnar
 

Liknande trådar


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.