• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Kebnekaise vandring

Hej!
Ska snart ut med tjejens familj för o vandra :)

Har någon tips eller guide på vad man kan tänka på runt området Kebnekaise
 
Det beror lite på hur långt från själva Kebnekaise du tänjer begreppet "området Kebnekaise". Fjällstationen har en del aktiviteter de erbjuder (mot betalning förstås...) men en del av dessa kan man klara av själv, eventuellt med modifikation.

Att vandra upp till toppen på Kebnekaise är en given klassiker. Går man med guide (eller vill chansa över glaciärerna) kan man ta östra leden, som är lite kortare än västra. Beroende på gruppen man går med och vädret tar det mellan 10-14 timmar innan du är tillbaka på stationen.
Går du själv bör du dock ta västra leden, som är längre, men säkrare. Den tar dock en till två timmar längre tid. I båda fallen bör du alltså ha med dig något att äta och dricka på vägen.

Sedan finns Tolpagorni: ett berg du passerar på väg till/från toppen. Fjällstationen erbjuder en tripp upp till toppen på Tolpagorni, längs med en av kammarna som leder upp. Den kan förstås gås själv, utan guide, men du bör absolut ha klätterutrustning med dig, och vana av att använda den. Det är dessutom inget jag skulle rekommendera för de som har svindel....
 
Är man i trakterna av fjällstationen så är även Tarfala en trevlig dagsutflykt. Inget vidare att slå upp tält däruppe då det är gott om sten, men över dagen som sagt.
 
Är man i trakterna av fjällstationen så är även Tarfala en trevlig dagsutflykt. Inget vidare att slå upp tält däruppe då det är gott om sten, men över dagen som sagt.
Finns ett antal iordningsställda tältplatser på östra sidan om sjön så att tälta är inget som helst problem
 

Logga in