• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Kajak för barn

Hej,
Den åttaåriga sonen har börjat visa intresse för paddling. Eftersom han konsekvent avfärdat alla andra fysiska aktiviteter måste detta uppmuntras.
Finns det någon modell som skulle passa den åldern? Har sett att Thomasson har ritningar till barnkajaker men hemmabygge är inte aktuellt.
 
Hej
Värt att tänka på är att barn snabbt växer. Mina började köra P&H Hammer (vuxenkajak) från 10 år. Dessa passar bra om man gillar åar och vill ha något lättmanövrerat. Annars är ju Hasle K-400 en fin barnkajak av mer typiskt havskajakstuk. På filmen ser du Hasle som röd och Hammer som blå och gul.
https://youtu.be/Qv0bQbB30wc
Arvid
 
Epic V5. Har havskajakens stabilitet, är trygg och sjövärdig, tack vare sit-on-topkonceptet mycket tryggare vid ev kapsejsning samt avsevärt mer prestanda än billiga sit-on-top. Har även packlucka. Kan användas nästan oavsett sammanhang och ålder.
 
Tack för alla tips. Har löst det tillfälligt genom att skaffa en extra kajak till mig själv. Lillkillen får hänga på i min Sorpio via en bogserlina. Utan lina hanterar han faktiskt Scorpion rätt bra. Ska se till att köpa en smidigare paddel bara.
Om intresset består får han en egen.
 

Logga in

Tips!