Helstekt fläskfile på trangia

Går faktiskt alldeles utmärkt konstaterade vi i helgen när vi var ute med våra scouter. Vi ledare slog på stort och körde trerätters middag med avocadohalvor med räkor till förrätt, helstekt fläskfile med ris, haricot vert och bearnaise till varmrätt och chokladfondue till efterrätt. (Ja, vi fick en del blickar:)

Hade putsat filen hemma och skurit den i två bitar och sen fryst in den ett par timmar (vi startade på dan på lördan och skulle äta den samma kväll, annars hade jag nog kört "trolldegsmetoden"). Brynte den i stekpannan och la sen största grytan uppochned ovanpå som lock och efterstekte. Riset hade fått koka ett par minuter innan och fick sen stå och dra.

Såsen körde vi med färdig sås (eftersom vi inte skulle vara ute så länge) men pulversås hade väl fungerat också. Haricot vert kan man väl byta ut mot nån grönsak på burk eller så.


En nackdel med att använda grytan som lock sådär var att det kom en massa fett innanför kanten (den är ju "rullad" utåt) som blev lite svårt att diska bort. Men med teflonpanna kunde man kanske kört med mindre fett än jag gjorde (jag hade teflonpanna men hade nog lite väl mycket olja i).
 

Lästips

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Tänk säkert i Sarek – fjällräddarens bästa råd

Sareks vackra natur lockar många. Men här är civilisationen långt borta. Utsidan har frågat fjällräddaren Mikael Oja om råd för en säker Sarektur.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips