Guijaurestugan uthyrd

Under vandring i Arjeplogsfjällen i början av juli gick vi förbi Guijaurestugan. På kartan står den utmärkt som "turiststuga, övernattningsstuga". Vad som inte framgår är att det bara gäller till 17.00, kanske.

Fjällstation i Vuoggatjålme har tagit över skötseln av stugan åt länsstyrelsen, och hyr ut inte bara de låsta rummen utan även det stora allmänna utrymmet. Om de låsta rummen inte är uthyrda går det allmänna utrymmet bra att använda. Om rummen är uthyrda kan det allmänna utrymmet användas till 17.00, sen tas hela stugan över av de som hyrt rummen.

Så de som tänkt rasta i Guijarestugan; kom dit i god tid innan 17.00;-) Ganska skrutt tycker jag. Är en stuga utmärkt som "turiststuga, övernattningsstuga", eller för den delen "rastskydd, rastuga eller vindskydd" på fjällkartan, ska det finnas ett öppet utrymme oavsett när på dygnet någon kommer dit.

Raskesven
 
Vi har nyss kommit hem från en vandring i området och Laisstugan verkar det vara likadant med... Laisstugan verkar dock vara mera av en vinterstuga, men den har också två låsta rum som hyrs ut och ett öppet..
 

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.