Grymt skön paddling

Igår här i Göteborg var det nästan molnfritt på eftermiddagen och kvällen, bara ytterst svag vind och skärgården var i princip tom förutom Styrsöbolagets båtar som tuffade runt. Trist för alla er som missade detta kanontillfälle till höstpaddling. Själv åkte jag ut vid halv fyra och hade två timmar på tidvis spegelblankt vatten som bara hävde sig lite svagt i dyningarna. Det som fick mig tillbaka till bryggan var att solen gick ner. Annars hade jag varit kvar ännu. Efter fem går det fortfarande att se bryggan, men halv sex när jag kom tillbaka var det ganska rejält mörkt. Visst är det kallt i vattnet, men där var inte jag. Jag satt mysigt ombonad i sittbrunnen och hade det varmt och skönt.

Kom igen och paddla även nu när sommaren är slut. det är mycket ni missar annars.

Kalle
 
Det låter kanon!

Det låter som en fin tur. Tyvärr så har jag ingen möjlighet att hinna komma ut förrän i slutet av nästa vecka, men då ska jag förmodligen ta mig en tur i ovannämnda skärgård. Låt oss hoppas att vädret kan vara lika fint då! :)

Ifjol så var jag och en kompis ute på en fantastiskt fin tur helgen innan Lucia. Vi hade med lussekatter, pepparkakor och glögg. Vi paddlade 1,5 timmar innan vi tog en lång paus då vi konsumerade våra medhavda läckerheter på en vindskyddad och solig plats. Totalt så såg vi en båt som var ute på hela turen... :)
Om man bortser från att dagarna är korta, vattnet är kallt, och att vädret oftast suger elefant..... på Västkusten så är "vinterhalvåret" klart bästa tiden för paddling. ;)
 
Re: Det låter kanon!

haskell; sa:
Om man bortser från att dagarna är korta, vattnet är kallt, och att vädret oftast suger elefant..... på Västkusten så är "vinterhalvåret" klart bästa tiden för paddling. ;)

Hmm.. Allstå, om man bortser från nästan allt så är det bra? Tyvärr har du väl rätt angående sakomständigheterna, men man kan göra en del åt det. Dagarna är korta - visst, men aldrig kortare än 6-8 timmar, och det räcker ju ändå för en ganska hyfsad tur. Vattnet är kallt - ok, men där behöver man ju inte vara. Bara jag tar det extra försiktigt i allt jag gör så behöver jag knappt ens skvätta ner mig alls. Vädret suger elefant - ja det stämmer ju oftast. Men varje vecka brukar bjuda på i vart fall en dag som är bra. Även en molnig och lite regnig dag kan dessutom ju vara schysst. Tänk att glida fram i tystnad och lite dimma en lite kulen dag i skärgården och plocka upp en termos och några bullar i sittbrunnen i någon läig vik. Inte fel.

Jag inser att jag låter som en paddlande Gunde Svan, men jag känner mig liksom nyfrälst på något sätt. Jag tror att det handlar om att bestämma sig en stund i förväg för att man skall ut den eller den dagen. Då håller man almanackan fri och är inställd på att komma iväg. När dagen är inne sticker man ut, även om det är lite kulet. Det enda man skall backa inför är farligt väder. Så fort det inte är farligt är det mysigt på ett eller annat sätt. Vissa dagar kommer man att få en tur på sammetsmjukt vatten i varmt eftermiddagssolljus, vissa dagar dimma och andra återigen lite blåst och några regnstänk som man kan njuta av när man myser under sydvästen. Nästan alla situationer har sin charm.

Hallelulja på er alla önskar Kalle

(Jag brukar smita ut på tisdags- eller onsdagseftermiddagarna från Saltholmen eller Önnered. Någon som är sugen på att hänga på någon gång?)
 
Svårt med sådana dagar...

Vanliga knegardagar är knepiga. I.o.f.s. så går det att smita ifrån men då jag måste jobba ihop en massa extra flextid till julledigheten då jag ska ner till Spanien och köpa friluftsprylar (;-) så blir det svårt. På helgerna, framförallt lördagar så är det lättare.
 
Björkö

Du har helt rätt inställning Kalle!

Var själv ute fredag-lördag förra veckan. Satte ut från Hisingen (Lileby tror jag...) och valde att övernatta på Ängholmen (nordöst om Björkö). Fann en perfekt liten gräsplätt, inne vid den vik som nästan klyver ön i 2 delar, som rymmde ett tält och 2 kajaker. Efter att på morgonen har bortstat av frost och is från kajakerna hade vi en skön paddlingstur runt Björkö med omnejd.

Det är bara att ge sig ut...... med en bra sovsäck!

/Anders
 
Aamen de é gôtt å höra. Och visst är det härligt väder nu! Jag hoppas det skall fortsätta regna så här för då kommer havet att stiga förr eller senare och jag äntligen få strandtomt hemma i Masthugget. Tänk vad lätt det blir blir med sjösättningen då.

Paddla lugnt,

Kalle
 
Var sjösätter ni när ni utgår från saltholmen? Har min kajak i Åsa normalt, men bor i mölndal så det har inte blivit av att jag paddlat i denna del av skärgården ännu.
 
Från bryggan

Jag är lycklig medlem i GKF, Göteborgs Kanot Förening. Vi har ett klubbhus med tillhörande flytbryggor och kajakplatser (tyvärr fullt) som det går fint att sjösätta från. Bli medlem så får du en nyckel så du kommer in. Det finns nämligen staket som är svårforcerat runt huset.

Innan jag belv medlem sjösatte jag på andra sidan Hinsholmskilen. Om man kör genom båthamnen längs den södra sidan av kilen kommer man till en liten vändplats med parkeringsplatser längst ut. Där finns en liten sandstrand varifrån man kan sjösätta.

Om du ändå kör bilen till havet skulle jag rekommendera dig att sjösätta i Önnered istället. Därifrån har du närmre ut till skärgården och får en kortare överfart mellan öarna och över farleden. Jag kör från Saltholmen för att det ligger smidigare till för mig att ta mig dit.

Vi ses på havet.

Kalle
 
Nu igen!

Igår var det nästan ännu bättre förhållanden här i Göteborg än tillfället jag först skrev om. Intensivt klarblå himmel, ytterst svag vind och en blek men värmande novembersol. Jag var ute två och en halv timme och hann med en tur från Saltholmen runt Köpstadsö och tillbaka vid lite småskär och med fika i sittbrunnen.

Båtlivet inskränkte sig till mig, en motorbåt på avstånd och skärgårdsfärjorna. Ingen trängsel alltså.

Kalle
 
Det låter kanonskönt!
Jag är lite harig vad gäller paddling nu på vintern.
Har dock hunnit med en paddling på stora öresjön nu i november. Det var en positiv överaskning att paddla på en insjö! Mkt rogivande. (kan ju verka lite fjolligt annars, med sjöar!!! ;-)
En av anledningarna är att jag köpte kajaken i början av sommaren, till saken hör att jag råkade ut för en olycka under min seglingssemester. Vi hamnade i stormen ovanför Tjörn/Orust i augusti, som det blev sådana skriverier om. Mitt i tumultet ramlar jag på klipporna och slår axeln ur led, så det blev inte så mycket paddling under sommaren. Nu på hösten har det blivit en del, men jag har inte kunnat träna kajakvändning (pga axeln) och det känns lite lurigt att vara ute i kallt vatten då. Sen är ju kläder en begränsande faktor, ooptimalt kapell o.s.v men man fixar ju prylar hela tiden, så till nästa höst borde jag vara redo, både materiellt och mentalt ;-)
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Hutt Skön paddling på Göta älv! Paddling allmänt 0
tango Välja rätt torrdräkt för paddling? Paddling allmänt 15
-Ruff- Säkerhetstänk vid kraftverk/dammar? Paddling allmänt 6
Sven S Paddling i Vännäs? Paddling allmänt 2
Snödrivan Poncho för cykling och fika vid paddling Paddling allmänt 2
krilars Paddling från Åland till finland Paddling allmänt 16
aldrigsur Paddling med vildmarkskänsla Paddling allmänt 24
TazzRat Parkering Kloten (Långvattnet) för paddling Paddling allmänt 14
cheeredy Nekad paddling, hävdar att förenings regler går över allemansrätten Paddling allmänt 99
Rasmus_B Paddla i Nord-Norge (Lofoten, Vesterålen) Paddling allmänt 9
Wibrån Preben Mortensen, en inspiratör inom paddling, är död Paddling allmänt 4
WästyKajaky Expedition/ Långfärdspaddling Norge-Sverige.... Paddling allmänt 2
Urban packrafter Prisberömt packrafting film Earning a River Paddling allmänt 2
Wibrån Paddling genom Ålands å Åbolands skärgård Paddling allmänt 12
EricL Paddling ger bättre längd baksida lår? Paddling allmänt 16
Skafto_nordstrommarna Val av havskajak för paddling vid västkusten Paddling allmänt 17
LY90 Finns denna typ av paddling i Sverige/Norden? Paddling allmänt 2
avslutmedlemskap0904 Paddling i Finland större sjöar Paddling allmänt 3
GertF Paddling och åska. Paddling allmänt 13
Rinte Förbudsområden Paddling allmänt 3
Musiktoken Paddling Stekenjokk - Ransarån - Marsån - Malgomaj - Vilhelmina Paddling allmänt 7
Urban packrafter Ny film Paddling i Tresticklans National Park Paddling allmänt 1
Hylje Paddling Backe/Rossön/Fjällsjö Paddling allmänt 0
Hanna76 Paddling med barn i Rogen naturreservat Paddling allmänt 8
G.Kraft Å paddling kring Stockholm? Paddling allmänt 4
Zlagge Nikkaluokta - Kalix paddling längs Kalixälven Paddling allmänt 2
igs Paddling i Polen Paddling allmänt 0
hirro Avdomnad hand efter 30 minuters paddling Paddling allmänt 12
Peter_Östberg Paddling Helsingfors-Prangli-Pedassaar-Helsingfors, samt SKEG Paddling allmänt 0
fiskpropeller Ny inom paddling. Söker tips på kajaker. Paddling allmänt 18
ekaterina paddling med barn Paddling allmänt 9
Willetjåkkå Paddling Norr om Stockholm Paddling allmänt 3
igs Paddling runt Siljan Paddling allmänt 3
ackepacke Kajakfilm om paddling Marstrand - Fjällbacka Paddling allmänt 0
avslutmedlemskap0904 Kläder för paddling Paddling allmänt 14
calmelon Paddling med fiske norrut Paddling allmänt 2
Kal-P-Dal Paddling och prylar Paddling allmänt 10
Elin75 Söker snabbt svar om paddling vid Ingarö/Björnö Paddling allmänt 0
calypso63 Fira Nationaldagen med paddling Paddling allmänt 0
YvonneJson Paddling på Nya Zeeland? Paddling allmänt 2
parber Paddling med möjlighet att klättra Paddling allmänt 9
Sam Andersson Längre paddling i sommar helt novice... Än så länge Paddling allmänt 3
fingret Tips på paddling för 2 nybörjare (1 vecka) Paddling allmänt 6
davst Paddling i Misterhults skärgård - trailer :-) Paddling allmänt 7
rois Paddling i Ivösjön Paddling allmänt 0
Kangos123 Paddling från Kanogs till Luleå sommaren 2015 Paddling allmänt 0
utesälen Paddling i lä vid Orust/Tjörn Paddling allmänt 4
ElNisso Paddling i Sjaunja Paddling allmänt 12
Snuggles88 Enklare paddling i värmland Paddling allmänt 4
igs Paddling på Åland Paddling allmänt 21

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.