• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Å paddling kring Stockholm?

Hej,

Har några dagar där frun jobbar och jag är hemma med sonen på 3år. Eftersom jag nyligen byggt en packraft skulle det vara trevligt att komma ut på tur med sonen som inte går själv några längre sträckor.

Han har vanan inne i packraft efter några fisketurer och den har cargofly så packning ska inte vara några bekymmer när vi väl är på vattnet. Han är även van tältare. Innan/efter paddling går jag helst inga längre sträckor till taxi/kollektivtrafik då det blir mycket packning.

Har ni några fina tips kring Stockholm?

Bor i bagarmossen så sjöarn/åar i Nackareservatet är redan välutforskade :) Möjlighet till fiske är en bonus, stora sjöar/forsar är uteslutet med barn.

/Gustav

/Gustav
 
Drevviken till Tyresö slott är fin. Fyrisån och ån uppströms Garnsviken vid Brottby likaså.

Marvikarna och hela sträckan till Gnesta och vidare via Sillen och Trosaån till Trosa.

Thure
 
Tack!

Sneglade på Drevviken - Tyresö - Flaten tidigare och det lutar åt den sträckan, sen vandra ner till Långsjön för övernattning där. Dag 2 vidare genom parken genom att paddla Långsjön vandra till Stensjön för paddling och sen vandra till Åvavägen för skjuts hem. Alternativt kan man lägga till Åvaån men vet inte om den är paddlingsbar.

Längsta vandringen till Långsjön blir på Ca 3km längs led och det tror jag vi ska klara av. Det låter fånigt lite men med mycket packning och en 3åring vill jag inte ge mig på mer. Om det inte funkar får jag slå upp tältet utanför parken och sen ta mig till Nyfors för buss hem (eller direkt dit om det krisar).

Tyresta nationalpark har jag besökt en del, men minns inte om det finns några bra tältplatser ovan parken kring Karlberg, någon om sitter på tips?

Helt andra förslag är fortfarande välkommer, om inte nu så till framtida turer.

/Gustav
 
Det blev en perfekt tur!

Packraft kom helt till sin rätt med växlande paddling och vandring. Funkade riktigt bra med sonen. Längsta vandringen blev längre än tänkt och fick bära honom sista biten men ingen längre sträcka. Annars knatade han på riktigt bra.

Vi hade riktigt tur och såg både en älg (ok, mest en rumpa) samt en havsörn som lyfte när vi kom för nära på vattnet. Sonen var dock mest imponerad av grodor, yngel och fiskar som åt kex. Även bajsa i skogen var en succé.

/Gustav
 

Logga in