Glykemiskt index

Recept

För den som vill göra egna rostade sojaböor (oavsett hur det ev påverkar GI_index) så är ett recept:

Soy Nuts

Ingredients

3 C whole soybeans (selected and dry)
2 pinches baking soda
salt to taste (optional)
soy oil to fry

Method

1. In a saucepan, bring 6 cups of water to a boil. Add a pinch of baking soda.
2. Drop dry soybeans into the boiling water, let simmer for 5 minutes.
3. Discharge water, rinse soybeans in cold water. Save.
4. Bring 10 cups of water to a boil. Add a pinch of baking soda and drop blanched soybeans to cook for 15 minutes in low heat.
5. Discard water, rinse with cold water. You may want to dehull the soybeans. Dehulled soybeans will fry faster (the hulls coat the cotyledons from direct contact to hot oil).
6. Dry soybeans as much as possible using a paper towel.
7. Heat oil, deep fry a little at a time until light brown in color. Remove and blot excess oil in paper towel.
8. Add salt while they are still hot. Cool. Store in airtight container.

http://www.ag.uiuc.edu/stratsoy/expert/utilize.html
 
Rostning?

En undring bara...hur länge brukar du förvälla bönorna innan du rostar dem? Inte så länge kan jag tänka mig, för att få dem lite knapriga. Eller?

Mvh
Anders
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trail Run för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
I detta recept läggs inte bönorna i blöt och kokas inte! Det finnas andra som föredrar att blötlägga dem innan (se nedan) , men då skippar man kokningen med bakpulver.
Bakpulver (eller soda) är förövrigt en klassiskt ingrediens för att få gamla torra ärtor/bönor mjuka fortare . Man kan ju också rosta kikärtor på samma sätt (gärna smaksatta med chili pulver).

se fler recept på:

http://www.gourmetsleuth.com/


50 degrees
1 hour

Dried Soy Beans
Water

Seasoning of choice

Soak soybeans for 12 hours. They will absorb the water, so add more as needed. Drain and rinse soybeans.
Sprinkle with salt, garlic, soy sauce, or any other desired seasoning. Or, just leave them plain.
Spread onto oiled sheet pan.
Bake at 350 degree for 1 hour, or until beans are lightly browned and crisp. Stir often while baking.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips