Glykemiskt index

Recept

För den som vill göra egna rostade sojaböor (oavsett hur det ev påverkar GI_index) så är ett recept:

Soy Nuts

Ingredients

3 C whole soybeans (selected and dry)
2 pinches baking soda
salt to taste (optional)
soy oil to fry

Method

1. In a saucepan, bring 6 cups of water to a boil. Add a pinch of baking soda.
2. Drop dry soybeans into the boiling water, let simmer for 5 minutes.
3. Discharge water, rinse soybeans in cold water. Save.
4. Bring 10 cups of water to a boil. Add a pinch of baking soda and drop blanched soybeans to cook for 15 minutes in low heat.
5. Discard water, rinse with cold water. You may want to dehull the soybeans. Dehulled soybeans will fry faster (the hulls coat the cotyledons from direct contact to hot oil).
6. Dry soybeans as much as possible using a paper towel.
7. Heat oil, deep fry a little at a time until light brown in color. Remove and blot excess oil in paper towel.
8. Add salt while they are still hot. Cool. Store in airtight container.

http://www.ag.uiuc.edu/stratsoy/expert/utilize.html
 
Rostning?

En undring bara...hur länge brukar du förvälla bönorna innan du rostar dem? Inte så länge kan jag tänka mig, för att få dem lite knapriga. Eller?

Mvh
Anders
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Tävling: Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.
I detta recept läggs inte bönorna i blöt och kokas inte! Det finnas andra som föredrar att blötlägga dem innan (se nedan) , men då skippar man kokningen med bakpulver.
Bakpulver (eller soda) är förövrigt en klassiskt ingrediens för att få gamla torra ärtor/bönor mjuka fortare . Man kan ju också rosta kikärtor på samma sätt (gärna smaksatta med chili pulver).

se fler recept på:

http://www.gourmetsleuth.com/


50 degrees
1 hour

Dried Soy Beans
Water

Seasoning of choice

Soak soybeans for 12 hours. They will absorb the water, so add more as needed. Drain and rinse soybeans.
Sprinkle with salt, garlic, soy sauce, or any other desired seasoning. Or, just leave them plain.
Spread onto oiled sheet pan.
Bake at 350 degree for 1 hour, or until beans are lightly browned and crisp. Stir often while baking.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips