• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Fyra-femdagarsvandring Jämtlandsfjällen

Halloj,

Planerar en vandring med 3-4 nätter i tält, första veckan i September, och behöver inspiration på spännande turer. Har spenderat en del tid kring Helags - Sylarna och vill gärna bryta lite ny mark. Är pigg i benen, hyfsat erfaren men spenderar majoriteten av vandringarna kring utmarkerade leder. Utgår från bil, så rundturer är mest praktiskt. Har kikat lite på området kring Bunnerfjällen och Lunndörrsfjällen som lockar, men verkar inte vara speciellt välbesökt?

Dela gärna med er av egna erfarenheter av vandringar kring dessa områden, eller andra vandringar som fyller dessa kriterier!
 
Hej
Båda områdena erbjuder fina vandringar. Över lag enkelt att vandra och hita bra tältplatser. Leder och folk är det ju däremot inte mycket med, inte ens i högsäsong.

Ett förslag skulle kunan vara att börja i Vålådalen. Gå förbi pyramiderna (medans dom ännu finns kvar, respektera tillträdesförbudet) och sedan runda Stor-Gröngumpen. Gär söderut mellan Saanta och Tjåervientjahke. Över passet söderut mot västeråslagan. Runda Börrpiken västerut och gå upp valfr dörr. Rekommenderar Lillådörren eller Tronndalen om du vill göra det dom flesta inte gör. Gå upp genom skogen till leden och gå över Vålåstugorna tillbaka. Lite drygt på fem dagar, men om du är pigg, så...

Kan även parkera i Tossåsen eller i Ljungdalen.

Bunnerfjällen kanske numera även bäst från Vålådalen. Har gått en kort vandring bara runt Kyrstensfjället, typ 3 dagar. Min vandringskollega vart sjuk, så vart oplanerat kort... Finns en aktuell artikel om Bunnerfjällen här på utsidan. Även här kan man lätt spendera en väldigt fin vecka.
Medans det fanns en bro var Storulvån fen givna utgångspunkten. Finns en grusväg enligt kartan från Handöl mot ett stanbrott, men vet inte om den är bomväg. Men det är ett alternativ att då komma in norrifrån mot västra bunnerskalet.

Hur du än väljer att göra kan du se fram emot fina fjäll och ganska så folktomt.
Lycka till
/Peter
 

Logga in

<% if (false): %> <% endif %>