Förvaring av hundbur för flyg?

Jag har stött på ett litet men irriterande logistiskt problem som jag förgäves har försökt hitta en lösning till. Varken SAS, Länstrafiken, Bussgods, STF Resor m.fl. har kunnat lämna ett svar.

Vi planerar en vandring med hund på Kungsleden. Utgångspunkt Abisko eller annan lämplig startpunkt som kan nås från Kiruna. För att slippa åka tåg från södra Sverige vill vi flyga till Kiruna. Eftersom hunden väger mer än 8 kg måste den transporteras i flygplanets transportutrymme i en speciell hundbur som man själv ska tillhandahålla.

Var kan man förvara hundburen när man åker vidare med buss/taxi till startpunkten?

Är det någon som har en lösning?
 
Märkligt. Så svårt skall det väl inte vara att kunna få förvara en bur.
Har du kontaktat LFV i Kiruna? De har, på flygplatsen, "..även effektförvaring med nio skåp på flygplatsen." Om inte annat så borde veta om det finns någon möjlighet att förvara buren på själva flygplatsen.
Slå en signal o hör efter: 0980-680 00
 
Tack för tipset!

I samband med bokningen ringer man Tjänstgörande driftledare på 0980-680 33 och gör upp om förvaring. Kan ställas bakom incheckningsdisken t.ex.

Är det någon som kan tipsa om lämplig hundbur? Ska vara godkänd av IATA.
 
Hur mår en hund av att sitta i ett transportutrymme i ett flygplan? Den borde väl bli ganska nervös och rädd av en sån resa?! Kommer förmodligen själv att skaffa hund inom kort och är därför intresserad av transport av hundar. För oss blir det förmodligen mest med bil på längre resor.
 

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.