Förvällning av kantareller

Jag undrar lite hur ni övriga gör när ni förväller kantareller. Själv lägger jag dem i en stekpanna och kokar tills all vätska har förångats. Dock skulle processen påskyndas om man häller av överflödig vätska, men frågan är om svampen förlorar i smak. Jag föreställer mig att smaken behålls bättre om man låter all vätska koka bort.

Om det inte påverkar smaken att hälla bort vätskan, så undrar jag om någon låter koka ned den tills den är ganska koncentrerad innan man slår av den för att sedan kunna nyttja den som smakförstärkare i t.ex. såser?

Mvh /Joel
 

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips