Förslag på "Vild" 3-rätters i helgen

Hallojsen allesammen

Undrar om det är någon som har förslag på maträtter inför helgen. Hade tänk ha 3-rättersbjudning med lite vildmarksfeeling, planen är rödingstartar på kavring till förrätt, men har lite idétorka på varmrätt samt dessertfronten :) Help Please!


/Foxen
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Några snabba enkla tankar dök upp...

Varmrätt. Heltstekt hjort- eller rådjurssadel med rostade rotfrukter. Ugnsbaka allt tillsammans och gör en mustig sås på safterna från detta och en "massa" grädde.
Alternativt en älggryta med mandelpotatispuré. Fungerar fortfarande med tanke på årstiden :)

Efterrätt. Hjortronparfait med knäckflarn. Såå grymt gott.
Alternativt en pannacotta med blåbär och hallon strödda över.

Alltid något?
/ Mattias
 
Stekt fasan med calvadossås

Antal portioner: 4
Ingredienser

2 st fasaner
2 st lagerblad
4 st enbär
6 st pepparkornh
1 dl rött eller vitt vin
6 st schalottenlök
1 msk smör
1 dl calvados
3 dl viltfond
1 dl vin (rött eller vitt)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
2 dl rensade druvor
1 dl valnötskärnor
200 g färsk eller fryst brysselkål
1 paket bacon
salt och peppar

Gör så här:

Skölj ur fasanerna och torka av. Salta och peppra både i och utanför. Bind upp fåglarna och bryn dom i smör runt om. Ställ sedan in fåglarna i ugnen 175 grader i 20-25 min på var sida. För att kontrollera att fåglarna är färdiga häller du ut steksaft ur fågeln och ser om den är klar (ljusrosa). Lägg sedan fåglarna på bröstsidan under folie för att svalna. Skärut bröstbitarna längsmed bröstbenet och lägg åt sidan tills servering. Vid servering: Skär upp köttet i längsgående centimetertjocka skivor och lägg på en tallrik. Värm försiktigt upp i ugnen. Viltfonden: Hacka grovt sönder fågelskroven och lägg i en. kastrull. Lägg i lagerblad, pepparkorn, enbär, en skvätt vin och vatten tills det täcker upp benen. Låt alltsammans puttra under lock i ca: 1 timme. Sila av benen och låt koka ner till cirka 3 dl. Sautera upp druvorna med valnötter i smör, och bränn av med lite calvados. Gärna Sautera löken i 1 msk smör i en kastrull, bränn av med calvados (obs, inte under köksfläkten). Häll i fonden från kastrullen, vinet samt grädden. Låt sedan såsen sjuda i 20-25 minuter. Smaka av med salt och peppar, om nödvändigt red av med lite mjöl. Vid servering: Lägg upp det varma köttet och häll över såsen och sist garnityret av druvor. Brysselkål: Koka brysselkålen tills de är mjuka. Skär baconet i bitar och stek. Salta och peppra.

Mvh troswe
 
Senast ändrad:
Troswe: har ett liknade recept själv som jag brukar köra när man e ute.. grillad abborre i tunnbröd med kantareller och färskost med örtsmak.. helt kalas :)

Mattias.. blir Älgfilé med "rödbetssallad" med valnötter och chevrékräm :)... kan nog bli bra

Efterrätten dock, Hjortron är en av mina favoriter själv, men hade det sist så lutar åt något med blåbär/ lingon *funderar*

Tack för tipsen :)
 
För att hålla det lite rimligt både vad avser råvaror och tillagning...

Till varmrätt: Älgfarsbiffar med ungnsrostade rotsaker (potatis, jordärtskocka, kålrot m.m). Som efterrätt glass med varm hjortronsylt.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips