EU-kommissionen vill stoppa jakt för ökad biologisk mångfald

Nu när vi står inför det sjätte massutdöendet i livet-på-jordens historia, denna gång orsakad av mänsklig påverkan av ekosystemen, så är det väl fantastiskt om EU jobbar för att minska eller åtminstone fördröja katastrofen? Men man är ju inte helt överraskad över att jägarlobbyn med sin sedvanlig brist på kunskap och intresse för ekologi och biologi protesterar. Man kan bara hoppas på att politiker inte ger efter för dessa smala och gapiga särintressen med huvudet i sanden inför de stora problemen.
Jakt och kunniga jägare - inget problem. Den högljudda jägarlobbyn, med anknytning till populism och kunskapsförakt? Nej tack!


Fast nu är det ju inte så att jägare stövlar runt och skjuter på allt dom ser hela året runt.
Vad, när, hur många och även vilket kön som uttaget tillåter regleras med glasklara regler, både Nationellt men även lokalt, det kallas för viltförvaltning.
Börjar en art bli hotad så stryks den ur jakttidstabellen, är det dåligt med tex Älg lokalt i ett skötselområde så minskar man på avskjutningen osv.

Man tar av räntan, inte kapitalet....gjorde man tvärt om skulle ju både djuren och jakten dö ut till sist och vem vill det i jägarkretsar , det är ju meningen att kulturarvet jakt ska föras vidare till nästa generation?

Så fungerar det i Sverige, ser inte att det skulle bli bättre om EU skulle röra om i den grytan.

När vi ändå talar om populism och bristande kunskaper så är det väl något som ofta brukar vara utmärkande i antijakt-lobbyns framtoning, folk som med alla medel vill stoppa jakt men inte riktigt kan sätta fingret på eller motivera varför verka vara vanligt.
 
Senast ändrad:

Liknande trådar


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...