Att träna på rätt sätt, och att komma igång??

Ohh Nej inte en sån tråd igen, tänker ni!! med all rätt ;)

Jag HAR en gång i tiden varit ett kraftpaket när det gäller min fysiska nivå, detta både i kondition och i muskelkraft. Nu har jag kommit till en punkt i mitt liv, då jag i praktiken hamnat vid ett vägskäl där egentligen bara finns två vägval. Antigen tar jag tag i mig NU eller så fortsätter jag på det spår jag hamnat på, det senare ser jag inte framemot alls. Min kropp har sedan ett tag kraftigt reagerat mot mitt förslappade värdelösa ”jag”, därmed en känsla av desperation.

Jag lever kanske i en fantasi värld då jag tror mig kunna nå mitt forna ”jag”, men dock ändå nått jag vill sträva efter.


”JAG DÅ”
20år
190cm
ca 90kg
10km/ca 39min
ny muckad ”JägarPucko”
(nä självklart ingen stålman)

"JAG IDAG”
25år
//
110kg
10km/60++min (usel)
Gammalt ”FettoFreak”

Jag vill INTE ha en ”gymkropp”, alltså stora, ”snygga” och helt värdelösa muskler. Jag vill vara ”rå stark” både när det gäller kondition och styrka. Att pressa 200+kg i bänkpress 3 gånger är inte intressant. Men att kunna arbeta under stor fysisk belastning och under lång tid är något jag vill klara av (IGEN).

Jag vill träna med ett ”helhetstänk”, att träna ”alla” muskelgrupper och att nå någon form av ballans. Inte bara träna vissa muskelgrupper för att det skall se snyggt ut. En funktionell, råstark och spänstig kropp, med hög arbetskapacitet och kondition.
Jag har tränat på Nautilus efter MUCK*, men det kändes totalt fel. Det kändes helt onaturligt att sätta sig i någon konstig metallkonstruktion, tappade helt intresset.

Fick nu för ett tag sedan syn på nått som verkar ligga i linje med vad jag tänker, ”Funktionellträning”.
Något som Henrik Dagård genom Eleikoeducation förespråkar.

http://www.fitnesseducation.se/eleiko/page.asp?NodeID=2962&siteid=110&langid=1

Multisport är något jag fastnade för ett tag sedan och som jag skulle vilja syssla med i någon form. Jag känner att mitt ”tänk” med en helhetsbaserad träning ligger i linje med vad som krävs för att syssla med den typen av utmaningar.

Har jag förstått det rätt att det jag söker i fysikuthållighet kräver långa muskelfibrer?
Hur uppnår jag detta?

Att nå detta mål kräver ett engagemang och arbetsinsatts som sträcker sig över en längre tidsperiod. Men ett delmål måste bli ”BEACH07”. Med detta menar jag inte en solbränd ”Arnold” kropp, utan snarare en estetisk form på mig som inte får folk att spy.


Jag inser att den ENDE som kan göra något åt detta är JAG. Men behöver dock lite tankar, idéer, erfarenhet och ärliga kommentarer.

Jag vet att det finns många andra som berört detta tema innan, men detta är dock lite av mitt sätt att ventilera min desperation.....

Tack :)

*Militär Utryckning i Civila Kläder.
 
Virrigt inlägg men det är väl bara att köra lite olika tränigsformer som marschträning, löpning, intevallträning, cykling, simning och basal styrketräning med hantlar.
 
Frågan är egentligen en livsstilsfråga för om du klarat av att öka 20 kg finns det inget som säger att du med enbart träning skule kunna gå ner 20 kg.
Så din uppställning måste vara vad gör jag nu, vad behöver jag göra och bla fysisk aktivitet. Gå, cykla och simma visst. Men intaget är där du skall koncentrera dig. Lär dig äta rätt.... Lätt sagt men f-n så svårt. Var konsekvent när du tar bort. Mät och väg dina portioner och framför allt fall inte för industrimaten igen....

Go tur
 
Jag känner igen mig i dig. Mitt mål just nu är dels att cykla till jobbet och dels att löpträna 30 minuter 3 gånger i veckan. Egentligen är simning den motion jag tycker allra bäst om, men jag som tränat en hel del på Valhallabadet i Göteborg klarar inte riktigt av att degradera mig till centralbadet i den här staden... Så istället springer jag.

Det finns många varianter på att börja springa, typ springa en minut och gå två, sen springa en minut och gå en minut osv osv osv. Fast jag tycker det är hemskt tråkigt att följa klockan så slaviskt. Istället gör jag så att jag springer tills jag blir riktigt andfådd, sedan går jag tills jag kan andas hyffsat normalt igen, sen springer jag igen tills jag blir riktigt andfådd osv. När det har gått en kvart springer jag tillbaka igen.

Eftersom jag inte vill pressa mig själv för hårt så att jag blir avskräckt, så tillåter jag mig själv att gå om jag hellre vill det än att springa. Eftersom jag alltid hatat att springa (fram tills nu) så är det viktigt att jag inte blir avskräckt.

Jag tycker att löpning är helt oslagbart, för att man kan börja utanför dörren direkt.

Finns det några kompisar du kan umgås med under fysiska aktiviteter? Dra igång innebandy med hela kompisgänget en gång i veckan?
 
Tja!
Jag känner igen mig, men jag har vägt mycket hela livet (krigsgener, bra att ha fett när kriget kommer).
Jag tränar regelbundet, 3-5ggr i veckan, varav 3 är högintensiva och återkommande konditionspass. Jag har märkt att jag fått mer muskler, blivit mycket starkare men inte sett någon märkbar fett förändring.
Däremot testade jag med vid minskad träningsdos under en vecka promenera med fjällpackningen 1.5h på morgonen och 1.5h på kvällen, jag minskade med 4-6 kg på den veckan. Jag vet att det fungerar på mig, jag har för dålig motivation för att göra det dock.
/nisse
 
crazy; sa:
Virrigt inlägg men det är väl bara att köra lite olika tränigsformer som marschträning, löpning, intevallträning, cykling, simning och basal styrketräning med hantlar.
Håller med. Gå, cykla så mycket du kan, både i vardagen och som träning. Basal styrketräning med hantlar bör kompletteras med träning med kroppen som egen vikt; armhävningar, benböj osv. Mycket av hemligheten ligger i att förbränna så mycket som möjligt. Detta gör du bäst genom att använda så stora muskelgrupper som möjligt i din träning. Ju mer muskler du skaffar dig, desto hårdare kan du träna = förbränna mer energi. Kör därför enkel träning med stora muskelgrupper och kombinera med mycket promenader i lagom rask takt. Håller du i kommer detta att ge resultat. Att se över sin kost är nödvändigt för ett bra resultat. Äter du bra kommer du att må bra, vara pigg och ha mycket energi till hälsobefrämjande träning. Äter du slarvigt blir du trött, äter lätt för mycket och orkar inte träna lika mycket.

Det viktiga att är att ha kontinuitet, att inte ge upp trots att det verkar motigt. Gör du det kommer resultaten, sakta men säkert.

Lycka till!
 
Träning skall vara KUL

Tjena Roland,

Ett sunt tänkande tycker jag det låter som. Såklart ligger allthos dig omdu skalllyckas eller inte... men mitt tips (som jag följer själv) är att träna för att ha kul. Och att ha kulnär jag tränar. Det ser säkertut olika hos andra men för mig fungerar det inte med ett "dårdisciplin" upplögg. Inte heller"tips" om att öka "vardagsmotionen". Jag menar vad är det förkul att tvinga sig göra något jag inte känner för? Ellermåsta ta den därnedrans cykeln till jobbet varje dag... Lösningen för mig är att följa upp vad jag gör, mer än att planera vad jag skall göra. Har dessutom varje år ett stort mål vilket kräver fysisk förberedelse... Tex Klassikern, fjällmara etc...

Kör så det ryker, det är kul :)
Niklas
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
fiint träna på vintern. Träning och hälsa 15
vojma Träna för 12-milatur på sex månader Träning och hälsa 18
Pumba Personlig tränare på nätet ? Träning och hälsa 8
camoscio Jakten på en personlig tränare Träning och hälsa 0
såg finns det trevliga sett att träna på. Träning och hälsa 4
Albertsson Träna på morgonen ? Träning och hälsa 9
pagren Träna på baksmällan? Träning och hälsa 40
Ralph4info Tränar för Alpin klättring +6.000m inom 6mån och loggar träning i Endomondo ? Träning och hälsa 1
sinom Tränar jag rätt? Träning och hälsa 3
stea Hur tränar jag ryggen Träning och hälsa 26
Glännman Träna ryggen utan redskap Träning och hälsa 25
tango Vad är faran med att träna utan uppvärmning? Träning och hälsa 5
anoonym Träna Träning och hälsa 1
fridaeus träna efter måltid Träning och hälsa 1
vid Trött i huvudet trots att det är kroppen som tränar, näringslära? Träning och hälsa 8
Patriksg träna samma muskelgrupp 2 gånger om dagen? Träning och hälsa 12
flanell någon som har erf av "ihopsäckat fotvalv" Träning och hälsa 4
roal90 projektarbete; vad driver dig till att träna? Träning och hälsa 9
Hobbes73 CrossFIT någon som tränar det? Träning och hälsa 0
Onedge 5v - hur ska jag träna? Träning och hälsa 18
brigas Varför tränar du? Träning och hälsa 19
Polarnatt Träna knän Träning och hälsa 2
adventure_transport Träna med brutet revben Träning och hälsa 20
Jonas P Hur övertalar jag kroppen att träna mer? Träning och hälsa 14
schweingaard Träna för mycket Träning och hälsa 9
Erik_Strid Vilka muskler tränar de här? Träning och hälsa 5
kalkylia Hur tränar man vid 12timmars nattjobb? Träning och hälsa 2
Tommy125 Träna inför kanotpaddling Träning och hälsa 8
henry99 Träna före vandring i bergen Träning och hälsa 24
traser Träna med Airtrim Träning och hälsa 4
Mac_boulder Hur ska man träna Träning och hälsa 1
lactlab Söker en utbildad tränare Träning och hälsa 0
bergholm Farligt att träna i kyla? Träning och hälsa 8
mrhandley Träna hemma Träning och hälsa 17
m_junken Träna i kyla Träning och hälsa 9
fastik Hur mycket ska jag träna?? Träning och hälsa 5
grodanbolle Kostillskott vid tränig? Träning och hälsa 29
Bertil Träna hela livet ? Träning och hälsa 20
Northstar Träna inför lumpen Träning och hälsa 6
Träna inför lumpen med skadat knä Träning och hälsa 21
Cbooo Knöl på tån efter träning Träning och hälsa 2
Xfinger Vad heter dessa övningar på engelska?? Träning och hälsa 1
tango Kvalitet och precision: Garmins pulsmätning på handleden? Träning och hälsa 9
salvion Hälsporre under fotsulan fram på foten? Träning och hälsa 7
arjemma Mäta kalorier på ett ungefär Träning och hälsa 21
Vildstjärna Tips på pulsband som inte glider ner Träning och hälsa 13
super mario Hur lär man sig lyssna på kroppen? Träning och hälsa 7
zzeezz Intervall på motioncykel? Träning och hälsa 4
jossanw83 Gratis prova på träning Multisport STHLM Träning och hälsa 0
xyz123 Träningsprogram på iPhone Träning och hälsa 2

Liknande trådar