• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Åland med gps

Det kan vara trixigt ibland att bestämma position när jag paddlar på olika ställen runt Åland p.g.a mängden småöar som gör det svårt att orientera sig. Är det därför någon som kan tipsa om en bra gps-app över nämnda område. Gärna också tips på en bra vattentålig mobil med bra GPS-funktion o stor skärm
 
Det finns ett antal mobiler som är vattentäta, även om det är osäkert hur vattentäta de är. Samsung Galaxy S4 Active klarade t.ex inte en roll och den nya enheten jag fick på garanti gav upp efter ett långfärdsskridskoplurr. Ett vattentätt fodral kan således vara bra.

En bra Android-app för kartor är Oruxmaps. En bra offline terrängkarta över hela Finland, inklusive Åland, finns på kartat.hylly.org. Föredrar du sjökortet som karta finns Android-appen Sailmate, som kan ladda ner sjökortet för att användas offline. Appen Loisto Mobiili kan också ladda ner allt offline och har dessutom ett utmärkt hybridkartläge, som kombinerar sjökort och terrängkarta. Den torde dock fungera enbart på finska.
 
Stort tack. Nu är det bara att ta tag i detta. Ser redan fram emot en säkrare tur i sommar.
 

Logga in

Tips!