Snabbhavregröt?

Blandar du flingor, russin, bär, vatten och smör kvällen innan behöver du bara koka upp och låta dra tre-fyra minuter och det är klart.
Vari ligger besväret och behovet av specialflingor? Vanliga rågflingor kör jag med. Hemma som ute. Skillnaden är i portionsstorlek.

go tur
 
Har du termos med så går det utan problem att fixa vanlig gröt med kokande vatten. Det kör jag alltid på. Jag gör små portionspåsar hemma med min grötmängd, salt, lite andra frön och hackade nötter i och smaksatt med antingen torkade blåbär aller tranbär. Billigt, gott - och superenkelt på tur.
 

Aktuellt

”Allt började i Sarek”: Möt vår nya bloggare Claes Grundsten

Sveriges kanske mest kände naturfotograf berättar om sina drivkrafter, hur det är att arbeta som fotograf i dag och om kärleken till Sarek.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn bästsäljande Caldera 8 från Brooks!

Ta chansen att vinna höstens nya löparskor – lika perfekta för dagliga terrängpass som för ultramaraton.

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!
Finns det alltså havregryn som inte blir till gröt på 30 sek om man häller kokande vatten på dem?
Det hade jag ingen aning om..
 
Skynda till Lidl och fynda lilla My:s snabbhavregröt!

6 portionsförpackingar för 20-22:- är svårslaget.

Banan, jordgubb och blåbär eller banan och päron. Inget konstigt i innehållsförteckningen. Slå på 1,5dl kokande vatten i kåsan och vänta en minut.

Tack för tipset! Knep de tre sista förpackningarna med blåbär... :)
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips