Viltskådning, hundspann & gotländska äventyr

Av: ulindh

Svensk turism växer och inte minst väljer allt fler utländska turister Sverige som resmål. Ekoturismföreningen noterar ett växande antal medlemsföretag och för tionde gången kan Naturens Bästa presentera en ny bukett av kvalitetssäkrade arrangörer. Sex företag från Gotland, Västmanland och Lappland som ytterligare stärker Sveriges attraktionskraft.

- Den här gången kvalar tre gotländska arrangörer in. Företags som bland annat ordnar avkopplande resor till Gotska Sandön, tuffa cykelupplevelser med mat och logi och spännande tidsresor i form av gotländsk fossilsafari, summerar Per Jiborn, märkningsansvarig på Naturens Bästa.
- I Västmanlands skogar bjuder två duktiga arrangörer på nyskapande naturupplevelser. Bland annat vårt första bokningsbara tjäderspel och älgskådning med kanot, toppat med en trerätters bondgårdsbuffé ute i skogen.
- Ytterligare en professionell hundspannsarrangörer gör Naturens Bästas utbud än bättre och bredare. Vinterturer i Arvidsjaurs djupa skogar i kombination med pimpelfiske eller toppfågelsjakt ger hundspannsturen ytterligare en dimension.

Ekoturism skapar jobb och attraktionskraft i svensk glesbygd
Svensk turism växer och under de senaste tio åren har det skapats bortåt 50 000 nya jobb inom näringen. Flera undersökningar pekar också på att det är just på aktivitetssidan som många nya arbeten växer fram. Sedan ett år tillbaka samverkar Ekoturismföreningen med Sveaskog för att just utveckla och stärka den svenska naturturismbranschen.
- Sveriges skog och natur är en alltför outnyttjad resurs för turism. Tillsammans kan vi få fram fler framgångsrika turistentreprenörer som skapar ekonomisk tillväxt i våra glesbygder, säger Bo Dockered, Sveaskogs styrelseordförande och dagens diplomutdelare.

Här är de sex nya godkända arrangörerna:
MCraft (Gotland)
Resestugan (Gotland)
Romabokningen (Gotland)
Nordic Safari (Västmanland)
Naturarvskompaniet (Västmanland)
Nymånen (Lappland)

Läs mer om de olika arrangörerna 

Läs mer

Glaciärvandring, klättring och balansgång längs en smal kam. Att ta sig till Sveriges två högsta toppar är inget för den höjdrädda. 4 kommentarer
En skildring av öden och äventyr i sydvästra Afrika under nådens år 2017. Om en 3000 km lång irrfärd i främst Namibia och Angola. De efterlämnade ... 5 kommentarer
En nattvandring på 30 km i mörker. Från Landskrona till Helsingborg längs med Öresund. 2 kommentarer
Någonsin funderat på om det är läge att stanna i lägret eller sänka huvudet och pusha vidare? Det är svårt att säga att såhär är det, var gränsen går ... 1 kommentar
Ulf Kvensler har skrivit en psykologisk thriller - Sarek. Du har nu chansen att vinna ett eget exemplar och ett sittunderlag. Chansen är stor då vi ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.