Nyheter > Vill få igång ungas intresse för friluftsliv

Vill få igång ungas intresse för friluftsliv

Dave och Amy har spenderat stor del av sitt vuxna liv i naturen och ska nu tillbringa ett år i vildmarken i Boundary Waters Canoe Area Wilderness, som ligger i Minnesota, USA.

Området hotas av företag som har planer på gruvbrytning, vilket precis som hos oss skapar oro och protester. Dave och Amy stöder kampanjen "Save the Boundary Waters", då de vill att platsen fortsatt ska få vara så lite exploaterad som möjligt.

Ett intressant och roligt projekt som de har under året är att de delar sitt äventyr tillsammans med 100.000 skolbarn i låg och mellanstadiet. Elever och lärare kan interaktivt delta i och följa deras äventyr på sina skoldatorer via Wilderness Classroom, som Dave har varit med och skapat. Skoleleverna kan på detta sätt ställa frågor som rör friluftsliv och överlevnad, de får också hjälpa Amy och Dave att fatta beslut i olika situationer som uppstår.

Med hjälp av Wilderness Classroom hoppas Dave och Amy att få igång elevernas intresse för friluftsliv och att de ska förbättra sina kunskaper genom att interaktivt delta i deras expedition.

2014 utsågs Dave och Amy till National Geographic Adventurers of the Year för sitt arbete med Wilderness Classroom under sin expedition över Nord Amerika, totalt 18 830 kilometer.

Mer om Dave och Amy

Wilderness Classroom

Bloggen: A year in the Wilderness

En film om dem

en film om Boundary Waters Canoe Area Wilderness

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in