Nyheter > Världspremiär av nya Mission ...

Världspremiär av nya Mission Impossiblefilmen på Preikestolen?

Preikestolen Foto: Andreas Gruhle/visitnorway.com

Fjällplatån Preikestolen är ett av Norges mest populära turistmål. Nu blir platsen än mer berömd – klippan har fått celebert besök. I trailern för nya Mission Impossible hänger nämligen Tom Cruise längs med bergsväggen och håller i sig för glatta livet. Samtidigt driver entusiaster i Norge frågan om att få arrangera världspremiären av filmen på klippan.

I sommar har en av årets stora blockbusterfilmer premiär: Mission Impossible Fallout. Tom Cruise spelar åter igen huvudrollen som Ethan Hunt. En av filmens stora scener äger rum i västra Norge, vid den ikoniska klippformationen Preikestolen. Man kan även se bergsplatån i filmens trailer och när Tom Cruise själv twittrade om trailern använde han ett foto av sig själv hängande utmed den dramatiska klippan.

Spektakulär utsiktspunkt

Preikestolen reser sig över Lysefjorden och har blivit utnämnd till en av världens mest spektakulära utsiktspunkter, av både Lonely Planet och BBC. Att vandra till Preikestolen tar ungefär fyra timmar fram och tillbaka, med en stigning på 350 meter. Mellan maj och oktober gör mellan 100-200 besökare vandringen hit varje dag. När Tom Cruise och filmteamet var på plats stängdes emellertid platsen ned för besökare och man guidades istället till en platå ovanför klippan. 

Världspremiär på Preikestolen?
Filmen har världspremiär i USA den 27 juli och visas i Sverige och Norge från och med augusti. Lokala krafter i Norge driver dock frågan att få arrangera världspremiären på Preikestolen. Det återstår att se om de lyckas med att genomdriva den spektakulära idén.

Här är trailern för filmen Mission: Impossible - Fallout

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-02-24 08:38   hansnydahl
Trodde jag hade hamnat i en filminspelning år 2002 på gränsen mellan Padjelanta och Norge, när det kom en helikopter med tjutande amerikanska polissirener. Men det visade sig vara samer som drev ihop renar till kalvmärkningen.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar