Nyheter > Världens längsta vandringsled invigd - 2400 ...

Världens längsta vandringsled invigd - 2400 mil lång

Det har tagit drygt 25 år för att få iordning vandringsleden som nu sträcker sig från kust till kust i Kanada. Det har skett med hjälp av donerade pengar och volontärer som arbetat för att ro iland projektet. 

Med sina 2400 mil är det den längsta vandringsleden i världen och den kan bjuda på en variationsrik vandring med alltifrån riktig vildmark till storstadens hektiska liv. Den 26 augusti invigdes den med festligheter på flera platser där leden passerar.

Läs mer om leden.

Kust till kust i Sverige 

Det går att vandra från kust till kust i Sverige också, Coast to Coast Sweden är ett vandringsevent som arrangeras av Jörgen Johansson (författare till flera böcker om lättpackning) som tillsammans med Jonas Hållén startade detta 2013. Vandringen börjar vid Kalmar slott och slutar vid Varbergs fästning och är ca 40 mil lång.

Läs mer om Coast to Coast Sweden.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2017-09-26 16:29   Mummis
*börjar planera * :)
 
2017-10-17 00:43   skogsfia
Apropå långa vandringsleder kan jag rekommendera en bok om leder, spår i allmänhet och Appalachian Trail i synnerhet som är mycket läsvärd. Den finns (ännu) bara på engelska och heter On trails. Den är skriven av Robert Moor som är författare, journalist och hängiven vandrare.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar