Nyheter > Väderkoll, navigeringskoll och kikare

Väderkoll, navigeringskoll och kikare

Trots sin låga vikt är Sportsmans Weather clip från Brunton en komplett väderstation. Den mäter temperatur, lufttryck, luftfuktighet, visar vädertendenser och solens upp- och nedgång. Genom att bland annat fiskarnas aktivitet påverkas av solens och månens läge kan även bästa tiden för fiske visas. Den är lätt att häkta på väska eller bälte med hjälp av ett praktiskt fäste.Rekommenderat cirkapris är 700 kr. Den finns i butik from mars 2012.

Nya kikaren  LiteTech från Brunton är en lätt och robust kikare i tåligt material till ett attraktivt pris.

Kikaren har ett yttermaterial som ger stadigt grepp i handen. Trots sitt robusta utförande väger den endast 595 g och är därmed lätt att ta med sig. Liksom alla Bruntons kikare är LiteTech försedd med BaK-4 prisma som ger en perfekt rund utgångspupill som gör bilden skarpare och renare även ute i kanterna. Genom fyllningen med kvävgas är kikaren dammtät och imsäker. Alla Bruntons kikare är vattentäta vilket betyder att de tom kan användas i fullt ösregn.

Glasytorna är försedda med full multibeläggning vilket innebär att de är belagda flera gånger för att optimera ljusflödet, minska bländningen och förbättra kontrasterna. Även detta ger en skarpare och renare bild under olika förhållanden.

LiteTech finns i två modeller - LT 832 och LT1032 (mellan och fullstorlek i två styrkor, 8 resp 10). Rekommenderat cirkapris är 1450 kr. Finns i butik from mars 2012.

NY KOMPASSERIE UNDVIKER FELNAVIGERING

Även en klassisk produkt som kompassen kan vidareutvecklas.
Nya kompasserien OSS från Brunton har en lika enkel som genial lösning på ett klassiskt navigeringsproblem.

OSS står för Orbital Sighting System. Genom en ny förbättrad kompassros markeras norr med en cirkel som lägger sig precis över bokstaven ”N”. Nyheten kan låta trivial, men med den enkla lösningen undviks ett av de vanligaste misstagen med kompasser – att ta miste på norr och söder genom att förväxla den röda och svarta nålen.

OSS-serien består av sju modeller - 3 sk spegelkompasser och fyra med basplatta.
Vissa innebär utveckling av tidigare modeller medan fyra är helt nya – Boss 20M, 30M, 50M och 60M.
Spegeln på spegelkompasserna har fått en ny placering i kompassens mitt vilket gör dem mera exakta och snabbare att använda.

I korthet består serien av följande:

Kompasser med basplatta: Boss 40B, Boss 30B, Boss 10B, Boss 60M
Spegelkompasser: Boss 70M, Boss 60M, Boss 50M.

Rekommenderat cirkapris är 390 kr (Boss 50M) och 440 kr (Boss 60M). Övriga modeller: 150 – 990 kr (rek. cirkapris). Finns i butik from mars 2012


Boss 70M


Boss 60M


Boss 40M


Boss 30M


Boss 10


Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in