Utsidan partner till Stockholm Outdoor 6-7 juni

Utsidan går in som partner till festivalen Stockholm Outdoor, Skandinaviens största utomhusfestival för sport, outdoor, musik, foto och film. Vid Sjöhistoriska muséet på Gärdet/Djurgården nationaldagshelgen 6-7 juni 2014.

Av: Christer Lindh

Utsidan blir partner till festivalen Stockholm Outdoor, som blir Skandinaviens största utomhusfestival för sport, outdoor, musik, foto och film med premiär vid Sjöhistoriska muséet på Gärdet/Djurgården nationaldagshelgen 6-7 juni 2014.

Inspirationen till Stockholm Outdoor kommer från de stora sport-, musik- och äventyrsfestivalerna i bland annat USA.


Illustration ej 100% skalenlig utan ska ses som inspiration. Området är över 20 000 kvm.

”Vi ser ett oerhört stort intresse för träning och utomhusaktiviteter just nu och Stockholm med allt vatten och Kungliga Nationalstadsparken är en perfekt arena för denna nya satsning”, säger David Klint, en av arrangörerna.

Festivalen riktar sig till alla med ett intresse för hälsa och utomhusaktiviteter. Festivalens fokus är aktiviteter som får människor att uppleva och värdera naturen: löpning, cykling, paddling, klättring, vandring. Genom intressanta föreläsningar, testa på-aktiviteter, tävlingar, träningstips, kostråd, clinics, foto- och filmskolor vill arrangörerna inspirera till hälsosammare livsstil och mer nyfikenhet till Sveriges natur. ”Med Stockholm Outdoor vill vi också visa nya sporter och aktiviteter som slackline, stand up paddleboard och obstacle race”, säger arrangören Glenn Mattsing. ”Sen vill vi ta träning och outdoor lite närmare musik-, foto- och konstvärlden genom att mixa detta till något nytt”.

Arrangemanget är gratis och öppet för alla. Speciella föreläsningar och clinics kommer att kosta pengar och kunna bokas både på sajten och på plats.

Programmet sammanställs just nu (ladda ner som PDF). För fortlöpande nyheter, håll koll här på Utsidan, på festivalens Facebook-sida och festivalens hemsida.


Läs mer

Tävla om ett exemplar av ”Barnens fjällbok – En handbok för unga fjällvandrare”.
Föreningen Hej främling och STF arrangerade förra helgen en fjällvandring för att ge fler möjlighet att må bra och hitta nya vänner.
Den 11-14 september träffas flera aktörer inom friluftslivet för att diskutera hur friluftslivet påverkar klimatet. 5 kommentarer
Den 9 september är det Vandringens dag och det finns flera guidade vandringar att anmäla sig till. 1 kommentar
Sörmlandsledens jubileum firas med folkfest och aktiviteter året ut.

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.