Nyheter > Utemagasinet har fått ny chefredaktör och ny ...

Utemagasinet har fått ny chefredaktör och ny form

Ny chefredaktör för tidningen är Marie Kjellnäs, som i höstas lämnade Women’s Health efter fyra år för att påbörja arbetet med att förändra Utemagasinet.

– Det här är mitt drömjobb, det känns fantastiskt kul att få jobba med något så positivt och spännande som friluftsliv och äventyr. Mitt livs bästa stunder har jag haft på fjälltoppar, i kajaker och vid lägereldar – jag tror stenhårt på att lyckan finns där ute. Om fler svenskar gav sig ut i naturen skulle vi må så mycket bättre, både fysiskt och psykiskt, säger Marie Kjellnäs.

Den tidning som nu möter läsarna har inte bara fått en uppfräschad form. Även innehållet har setts över och vässats. Trogna läsare kommer att känna igen en hel del men kommer även att upptäcka nya avdelningar – som Ute IQ och Ute Liv – och få stifta bekantskap med en helt ny expertpanel.

– Vi vill inspirera läsarna, förstås – men också ge dem rätt verktyg för att snabbt och smidigt kunna ge sig ut och upptäcka på egen hand. Runt husknuten, i svenska fjäll och på äventyrliga platser runt om i världen. Under vinjetten Ute IQ satsar vi på utredande och utbildande artiklar på aktuella teman som miljö, hållbarhet, tillgänglighet, utehälsa och utveckling, säger Marie Kjellnäs.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Aktuellt: Gotaleden invigd