Artiklar > Två nyheter från Olympus

Två nyheter från Olympus

En stilsäker tunnis med stor display.
Olympus AZ 2 ZOOM är en av marknadens tunnaste kameror. Även när man ska fotografera. Objektivet med 2.8 x optisk zoom är nämligen helt inbyggt, så att det hela tiden ligger skyddat. Och på den stora 2.5 tum LCD-skärmen kan man, tack vare en speciell programvara och teknik, sortera sina bilder och visa bildspel – även i direkt solljus!

Säkert inbyggd ZOOMAZ 2 ZOOM är en av de tunnaste digitalkamerorna på marknaden. Den slinker lätt ner i fickan eller handväskan. Och med en inbyggd zoom som skyddar objektivet, riskerar du aldrig att slå i och förstöra en av kamerans mest vitala delar. Med sina 4 miljoner pixlar och sitt högklassiga zoomobjektiv tar den dessutom förträffliga bilder.

Display på 2.5 tumAZ 2 har en speciell programvara så att man kan göra egna bildspel. Dessutom kan man katalogisera sina bilder på t ex barnbarnen, de olika festerna eller sommaren som gick. Tack vare den stora Hyper Crystal skärmen, kan man titta på sina alster även i direkt solljus. Och allt det här blir så mycket roligare att titta på när displayen är på hela 2.5 tum.

Exempel på hur du ska använda kameran
AZ 2 har en nyutvecklad joystick som gör att man enkelt kan bläddra mellan kamerans olika funktioner. Med sina 13 olika motivprogram för t ex fyrverkeri, snö, strand och natt klarar fotografen av nästan vilken fotosituation som helst. Men inte nog med det. För varje program man väljer, får man upp en exempelbild i displayen som visar när man ska välja respektive program.

Enkelt att skriva ut
AZ 2 har begåvats med PictBridge-standard, så att man kan skriva ut sina bilder direkt i skrivaren ( t ex Olympus p-10) utan att gå via datorn. Olympus AZ 2 ZOOM finns i affärerna från och med november 2004 till ett c:a pris på 3500kr inkl moms. 2 års garanti lämnas till alla Olympus digitalkameror.

azoomAZ 2


Olympus C-470 zoomOlympus C-470 ZOOM är gjord för den som vill ha en pålitlig kamera som tar förstklassiga bilder. En kamera som gör jobbet åt dig, så att du kan koncentrera dig på motivet.

Enkel att användaOlympus C-470 ZOOM är exceptionellt användarvänlig. Med sina 8 olika motivprogram behöver man bara koncentrera sig på motivet, inte tekniken.
Den kompakta kameran är ergonomiskt utformad och passar som handen i handsken. Knapparna är placerade så att man enkelt kommer åt dem, så att man alltid är beredd att fånga ögonblicket här och nu. Antingen på bild, eller som videosekvens med ljud. Den är med andra ord som byggd för att ta med sig till festen eller på resan. Där kan man även dela med sig av sina bilder direkt. Den inbyggda 1.8 tum LC Displayen (134 000 pixlar) har nämligen en speciell teknik som gör att du tydligt kan se dina bilder eller filmer t om i direkt solljus.

Förstklassigt bildresultatOlympus C-470 ZOOM har 4 miljoner pixlar och 3x optisk zoom (motsvarande 35-105 mm i en 35 mm kamera, f3.1-5.2). För förstklassiga bildresultat har den även TruePic TURBO. Det är en teknik som gör att bildprocessen blir upp till 30 % effektivare med bl a snabbare uppstartstid och en mycket liten fördröjning mellan avtryck och exponering. Dessutom förbättras kontrasten och färgerna på bilderna.

Ett skepp kommer lastat medC-470 ZOOM levereras med ett 16 MB xD-kort och ett uppladdningsbart batteri (LI-12B, 1230mAh) samt laddare. Dessutom medföljer Olympus nya mjukvara för enkel bildhantering, Olympus Master 1.0, som kostnadsfritt kan uppdateras tilll svenska(!) från webben. Olympus C-470 ZOOM finns i affärerna från och med måndasskiftet oktober/november 2004 till ett c:a pris på 2,700kr inkl moms.
2 års garanti lämnas på alla Olympus digitalkameror.

c470C-470 ZOOM

Till hemsidan

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in

Tips!