Nyheter > Trekkayak - lätt, uppbåsbar katamaran

Trekkayak - lätt, uppbåsbar katamaran

Från Trekkayak på Marstrand kommer en nyhet för vandrare som vill kunna ta sig över sjöar, nerför älvar och genom lättare forsar. Trekkayak är en ultralätt, uppblåsbar katamaran som man kan bära på ryggsäcken och med modularitet, kvalitet och vikt som målsättning vid utvecklingen.

Lansering av produkten har nu inletts med en kampanj på Kickstarter där man nästan nått målet redan efter några dagar och redan fått nomineringar både som Staff Pick och Project of the Day.De två skroven består av ett yttertyg i cordura med innerblåsor i polyuretan. Trampolinen sitter fast i skroven med dubbla velcro och skroven hålls ihop med kolfiberrör. Konstruktionen innebär att man enkelt kan byta ut ytterskrov, innerblåsa, ventiler och trampolin i fält och utan verktyg men också att det går att byta till lättare, längre eller större skrov i framtiden. På varje skrov och på trampolinen finns MOLLE-band fastsydda vilket ger en nära nog oändlig möjlighet att välja ansluta tillbehör. MOLLE utvecklades av den Amerikanska militären och det finns tusentals komponenter att ansluta till systemet tillgängliga på Internet.

Kayaken är helt tillverkad i Sverige. Yttertyget, innerblåsan och ventilerna tillverkas i Sverige tillsammans med sömnad och kvailtetskontroll. Trampolinen är placerad över vattenytan för att undvika att man kyler ner kroppen eller slår i stenar vid paddling. Paddlarens position strax över vattenytan gör tillsammans med den långa vattenlinjen från två skrov, att kayaken blir mycket stabil och lätt att paddla.

Vikten ligger strax under 3 kg med de material och den design som nu lanseras. Förvaringspåsen som också fungerar som luftpump blåser upp båda skroven på någon minut utan ansträngning.

Vikt: under 3000 g
Längd: 300 cm
Bredd: 100 cm
Rek pris: 9995 SEK / 1080 Euro inkl. moms

Kampanjpris på Kickstarter: från 4455kr
Leverans från och med april 2015

Kickstarter

Trekkayaks hemsida

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in