Tre nya FinePix kameror som ger dig bättre bilder

Fujifilm lanserar nu tre nya användarvänliga kameror, två långzoomar och en kompaktkamera, på den svenska marknaden. Avancerad teknik, höga ISO-tal och kompakt prestanda är ledord för de nya produkterna.

Av: ulindh

-Några av våra framgångsmodeller får nu sina uppföljare, säger Helena Olin, marknadschef på affärsområde Foto. Den nya tekniken ”face detection”, som kan identifiera upp till tio ansikten i en bild, gör det lättare att ta bra personbilder och gör S6500fd till en perfekt familjekamera.

Alla tre kamerorna är utrustade med Fujifilms avancerade blixtsystem ”Intelligent Flash” (IF). IF-systemet balanserar automatiskt ljuset mellan objekt och bakgrund, vilket ger naturligare hudtoner på personer i förgrunden och en tydligare bakgrund. Blixtsystemet hjälper även till vid svåra motljusbilder. Kamerorna är även försedda med ett ”Picture Stabilization”-program som är idealiskt vid fotografering av motiv i rörelse Programmet ställer automatiskt in den optimala ISO-känsligheten och slutartiden för att ”frysa” tillfället och ge en skarp bild. Det tar även bort suddighet från kameraskakningar.

Fujifilm FinePix S6500fd – kameran som känner av ett ansikte

FinePix S6500fd kombinerar en digital systemkameras fotografiska möjligheter med en kompakt kameras bekvämlighet. S6500fd är den första FinePix kameran med ”face detection”-teknik, vilket innebär att kameran genom en enkel knapptryckning automatiskt kan känna av ett ansikte i en bild. Detta ger optimala personbilder eftersom fokus alltid hamnar på det som är väsentligt. Närhelst ett ansikte förekommer i en bild, oavsett om det är en porträttbild eller en familjebild, känner kameran igen det som det främsta objektet och ger optimal skärpa och exponering. S6500fd låser fokus på det ansikte som är mest centrerat eller främst i bilden. Kameran räknar sedan ut ett medelvärde för exponeringen på upp till tio ansikten i en bild. Allt detta går på 0,05 sekunder. Kameran klarar av att hitta ett ansikte oberoende av dess position och hindras inte av glasögon. Det höga ISO talet, upp till 3200, gör det möjligt att använda snabbare slutartider. Detta ger skarpare och bättre bilder även i dåligt ljus eller på objekt i rörelse. 14 motivprogram underlättar användningen av kameran.

s6500

Tekniska egenskaper och fakta för FinePix S6500fd

*Utrustad med ”face detection”-teknik som kan hitta upp till tio ansikten i en bild.
*Hög ljuskänslighet (upp till ISO 3200 i vissa lägen) ger skarpare och bättre bilder.
*Intelligent Flash-program som fångar detaljer i både förgrund och bakgrund.
*10,7x optisk zoom (motsvarande 28-300mm) med supermakro.
*6,3 miljoner pixlar.
*2,5 tum stor LCD-skärm och högupplöst elektronisk sökare.
*14 motivprogram underlättar användningen av kameran.
*Storlek 130,7 x 97,2 x 119,5 mm.

FinePix F20 – prisvärd kamera med hög ljuskänslighet

F20 fortsätter den populära F-serien och är en prisvärd kamera för fotoentusiaster som inte vill kompromissa med kvalitet. Trots sin lätta vikt och sitt slimmade utseende rymmer FinePix F20 ett tungt teknologiskt innehåll. Kamerans ljuskänslighet sträcker sig från 100 upp till 2000 ISO i vissa inställningar. Detta gör att bilderna blir detaljerade och naturliga även utan användning av blixt, till och med i dåliga ljus och inomhusmiljöer. När blixt krävs finns det nya ”Intelligent Flash”-systemet. En 2,5 tum stor LCD-skärm gör det lätt att se på bilderna och kamerans batteri klarar 300 bilder på en laddning.

F20

Tekniska egenskaper och fakta för FinePix F20:
*Hög ljuskänslighet (upp till ISO 2000 i vissa lägen) .
*6,3 miljoner pixlar.
*Intelligent Flash-program som fångar detaljer både i förgrund och i bakgrund.
*Fujinon 3x optisk zoom.
*2,5 tum stor LCD-skärm.
*14 motivprogram för förenklad användning.
*Storlek 93,5 x 56,7 x 26,6 mm.

Fujifilm FinePix S9600 – förbättringen av en favorit

S9600 är efterföljaren till den uppskattade och prisbelönade S9500, med en större LCD-skärm, skarpare bildkvalitet och snabbare autofokus även i dåliga ljus. Den höga ljuskänsligheten, från 80 ISO upp till 1600 ISO i vissa lägen, ger möjlighet till skarpare bilder med kortare slutartid. S9600 har en upplösning på 9 miljoner pixlar. Den 2 tum stora LCD-skärmen är utvikbar och vridbar för största möjliga flexibilitet vid fotografering.

9600


Tekniska egenskaper och fakta för FinePix S9600:
*Hög ljuskänslighet (upp till ISO 1600 i vissa lägen) ger skarpare och bättre bilder.
*Intelligent Flash-program som fångar detaljer både i förgrund och i bakgrund.
*10,7x optisk zoom (motsvarande 28-300 mm) med supermakro.
*9 miljoner pixlar.
*2 tum utvikbar och vridbar LCD-skärm samt högupplöst elektronisk sökare.
*Ny mjukvara för råfilskonvertering inkluderad i priset.
*Storlek 128 x 93 x 129 mm.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer

Norrskensentusiasten Carl Bergstrand ger sina bästa tips för att se och fota det färgstarka ljusfenomenet.
Det finns mycket att förundras över i naturen där växter, träd, moln med mera bildar både vackra mönster och monster tillsammans med vår fantasi. Nu ... 1 kommentar
Efter att nära 13 år förflutit sedan första besöket och flera år av inställda resor blev det äntligen av i somras! Målet med resan var att åter få ... 4 kommentarer
Andra delen av Lasses cykeltur genom östra Afrika. Den här gången får ni läsa om vägen till Karamoja i Uganda samt jakten på Sir Wilfreds Thesigers ... 4 kommentarer
Coronapandemin satte stopp för att jobba och guida, istället började Ewa skriva texter kring sina foton från olika vandringar som till slut blev ... 1 kommentar

Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.