Nyheter > Tidningsredaktion i Åre läggs ner

Tidningsredaktion i Åre läggs ner

Egmont Publishing gör en omfattande omorganisation där totalt 37 tjänster försvinner. Man stänger då tidningarna Utemagasinet och Åka Skidors kontor i Åre, där fyra redaktionella tjänster tas bort

Tidningarna kommer finnas kvar men redaktörskapet för dem kommer nu istället att läggas ut på frilans, med projektledning från huvudkontoret i Solna.

- Det känns väldigt trist att behöva genomföra denna förändring, som innebär att många duktiga och omtyckta medarbetare tvingas lämna företaget. Det har varit ett tufft men samtidigt nödvändigt beslut, för att säkra att vi även i framtiden är ett av Sveriges mest framgångsrika och lönsamma medieföretag, säger Egmont Publishings vd Per Kjellander till Dagens Media

Läs mer på Dagens Media


Foto: David Castor

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2015-09-30 19:34   nilsj
Utemagasinet försvinner på sikt???? (detdär med att lägga ut det på frilansbasis verkar mest struntprat och är sannolikt bara en förberedelse på det totala slutet).
Å andra sidan kan jag som mångårig prenumerant konstatera att tidningen mer och mer fyllts upp av annonser och det är ju lite trist att betala prenumerationsavgift för ett annonsblad!
Det som är mest synd i det hela är ju att verksamheter i glesbygden Åre läggs ner till förmån för Stockholmsregionen!!!
 
2015-10-04 23:49   SOTO
Har även jag Utemagasinet sedan flera år och slås av mängden annonser.
Vidare tycker jag att tidningen blivit allt mer nischad mot moderna yttringar i friluftslivet vilket passar mig illa som föredrar det klassiska.Varför vandra i fjällvärden när man kan rusa;) Nej, det passar nog ganska bra att lägga ner prenumerationen efter dessa nyheter.
 
2015-10-05 13:53   helmutlotti
Drömmen hade ju varit en friluftslivets motsvarighet till tidningen Filter. Med långa djuplodande reportage som räcker ända tills nästa nummer kommer ut. Det hade i alla fall jag betalat en bra slant för.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in