Nyheter > Svenska Outside har gått i konkurs

Svenska Outside har gått i konkurs

I tio år har förlaget Go Outside Media Sweden AB gett ut tidningarna Outside och Outside Träning, nu meddelar man att bolaget har försatts i konkurs. De sista tidningarna som kom ut var nummer 9 av Outside 2015 och nummer 1 2016 av Outside träning.

”Vi har under de senaste åren kämpat med vikande lönsamhet. Detta har gjort att vi levt på gränsen. Under förra verksamhetsåret lyckades vi hantera de vikande intäkterna genom att göra en rejäl nedskärning av kostnader, men eftersom intäkterna har fortsatt att minska, är gränsen passerad och vi ser ingen möjlighet att driva detta vidare”, säger VD Johan Ekroth.

Vi har också sett en tydlig övergång till digital läsning och några av oss tar nu sikte på just en digital framtid.

”Papper är egentligen oslagbart när det kommer till maffiga äventyrsbilder och längre inspirerande texter. Men en digital plattform erbjuder andra, på sitt sätt oslagbara, möjligheter",  säger chefredaktören Daniel Breece.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2016-02-04 12:20   Trottoarbonden
Jag har prenumererat på den amerikanska versionen i mer än 10 år och pappervarianten är alltid oslagbar, men det digitala slår nog ut allt nuförtiden, tyvärr.
 
2016-02-04 12:34   scandiaca
Blivande komplement till Utsidan? Jag har ofta undrat varför detta område som är så stort är så pass oexploaterat på nätet här i Sverige. Utsidan har ju levt ganska ensamma med detta i alla år.
 
Svar 2016-02-04 12:50   Trottoarbonden
Problemet är väl att ta betalt för det, vad är man själv beredd att betala för dessa häftiga artiklarna, reportagen, testerna m.m. ?
 
Svar 2016-02-05 14:41   skogsmulle101
Jag skulle gärna stödja Utsidans papperstidning.
 
2016-02-05 21:14   friluftsrookie
Personligen tycker jag inte att det är en dag försent. Chefredaktör Mattsing gjorde i huvudsak reportage om sina kompisar och narcissistiska it-konsulter med enormt bekräftelsebehov. Resten var tafatt översatt från den engelska utgåvan.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar