Nyheter > Stockholm Challenge

Stockholm Challenge

Stockholm Challenge är här

I sommar får Stockholm tre nya motionslopp under en och samma helg; den 29-30 juni är det premiär för Stockholm Challenge. Stockholm Challenge består av ett rullskidlopp, ett motionslopp på landsvägscykel och ett terränglopp. Alla tre tävlingarna har Globen City som tävlingsarena.

I fjol drog Stockholm Trail igång, ett terränglopp med start och mål vid Globen City. Nu utökas denna tävling alltså med två systertävlingar under namnet Stockholm Challenge.
– Vi fick väldigt positiv respons på Stockholm Trail och kände att vi ville bygga vidare på detta, säger Göran Hellgren från OK Södertörn, en av de arrangerande klubbarna. Inte minst har vi tillgång till en fantastisk arena, nära city och med alla faciliteter som behövs här vid Globen.

Stockholm Challenge består av:

29 juni, Stockholm Rollerski, ett rullskidlopp på 30 respektive 45km
29 juni, Stockholm Ride, ett motionslopp på landsvägscykel på 70 respektive 140km
30 juni, Stockholm Trail, ett terränglopp på 5, 10, respektive 21 km

– Den som vill ha en riktig utmaning deltar alltså i alla tre loppen under denna helg och gör då en Stockholm Challenge, säger Göran Hellgren. Tävlingarna avgörs när sommar-Stockholm är som allra vackrast, och vi tror att tävlingen i sig kan bli ett semestermål; kombinera tävlingen med ett par dagars semester i huvudstaden.
Stockholm Trail är även i år en av deltävlingarna i terrängloppsserien Salomon Trail Tour. Stockholm Challenge arrangeras av orienteringsklubbarna OK Södertörn och OK Ravinen, samt av cykelklubben Cykloteket Racing Team.

Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
» Visa även betygsättningar utan kommentar

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!